Stamate, despre aeroporturile noi, dorite de Guvernul Chicu: Pe cine o să transportăm noi prin ele dacă degrabă nu vor mai rămâne oameni în țară?

Stamate, despre aeroporturile noi, dorite de Guvernul Chicu: Pe cine o să transportăm noi prin ele dacă degrabă nu vor mai rămâne oameni în țară?

În timp ce ministrul Economiei din Guvernul Chicu, Anatol Usatîi, crede că cetățenia prin investiții e o idee bună și spune că investitorii „abia așteaptă” să participe la licitațiile cu privire la Aeroportul Mărculești, Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, critică dur spusele sale. Candidata PAS la Hîncești crede că cele două aeroporturi dorite de Guvernul Chicu nu sunt necesare, iar cetățenia prin investiții e „un cadou care ne va costa mult prea scump”. 

„În timp ce pensionarii abia o duc de la o zi la alta cu o pensie mizeră, în timp ce medicii și profesorii își caută locuri de muncă peste hotare, Guvernul lui Dodon insistă pe construcția a încă două aeroporturi. Pe cine o să transportăm noi prin aceste aeroporturi dacă degrabă nu vor mai rămâne oameni în țara?”, se întreabă Stamate, făcând referire la cea mai recentă declarație a ministrului Economiei.

Fosta ministră în Guvernul Sandu n-a omis nici declarația lui Usatîi cu privire la cetățenia prin investiții.

Publicitate

„Un guvern profesionist care are grijă de catetenii săi nu are nevoie de „cadouri”. El știe să reformeze justiția și să pună economia pe roate, că să aducă bani. Dar un guvern de „tehnocrați”, să nu le spunem altfel, caută cadouri, că altfel nu știu. Cadoul ăsta ne va costa mult prea scump. În afară faptului că ne putem trezi cu fel de fel de inși criminali purtând cetățenia noastră, cumpărând apoi pământurile noastre, au spus-o clar și oficialii europeni că acest program este o amenințare la regimul fără vize”, a punctat Stamate.

Amintim că, la o emisiune TV, ministrul Usatîi a declarat că unele Ccompanii din Turcia, Cehia și Polonia sunt interesate să investească în dezvoltarea Aeroportului Mărculești. Oficialul a precizat că deși încă nu există un plan de fezabilitate pentru acest proiect, lucrările de planificare sunt în toi.

Mai mult, la aceeași emisiune, Usatîi a declatat că programul cetățeniei prin investiție are un impact bun asupra economiei țării. Oficialul susține că programul are o serie de „plusuri indiscutabile”, lucru care ar fi confirmat și de adoptarea acestuia de mai multe țări dezvoltate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal