Nota de Plată a designerei Olga Blanc. Despre bani, dezvoltare personală, bărbatul care o susține și succesul brandului O'Blanc (VIDEO)

Nota de Plată a designerei Olga Blanc. Despre bani, dezvoltare personală, bărbatul care o susține și succesul brandului O'Blanc (VIDEO)

Femeile pot întoarce munții și să atingă stelele pentru un scop și o pasiune. Asta demonstrează și designera Olga Blanc, creatoarea brandului O'Blanc. Este convinsă că succesul vine doar atunci când ești îndrăgostit de ceea ce faci, iar banii sunt un rezultat al muncii depuse. Această femeie reușește să rămână ferm cu picioarele pe pământ, să muncească zile și nopți pentru visele ei și chiar dacă ai putea spune că și-a atins scopurile. O'Blanc a devenit recunoscut la nivel mondial, iar rochiile ei sunt îmbrăcate de personalități notorii.    Urmăriți o nouă ediție „Nota de Plată”, un altfel de interviu cu Olga Blanc, femeia creată dintr-o combinație frumoasă între putere, inteligență și feminitate.   

Ascultă, notează sfaturile ei și inspiră-te pentru o variantă mai bună și productivă a ta.

Publicitate

Nota de plată e să te abonezi la canalul de youtube Agora, să dai like și share pentru ai ajuta și pe alții să se dezvolte împreună cu noi.

Chiar dacă în Moldova nu s-ar fi vândut nicio rochie niciodată, eu oricum aș fi făcut asta

Olga Blanc

Autor:

Pasiunea ei pentru modă și design a apărut încă din adolescență, atunci când își crea rochiile pentru dans. Și în ciuda rezultatelor excepționale și anii petrecuți în lumea dansului, Olga Blanc a știut mereu că își va crea propriul ei atelier.

Astăzi, visul ei a luat amploare și s-a transformat într-un brand de succes, O'Blanc.

„Eu am făcut asta, pentru că doar asta îmi doream. Eu nu aveam două variante. Aveam doar una. Eu nu am vrut să fiu ca vecina Mașa. Nu am vrut să fiu jurnalistă sau altceva. Tot ceea ce știam era dansul și moda. Chiar dacă în Moldova nu s-ar fi vândut nicio rochie niciodată, eu oricum aș fi făcut asta”.

Cel care a susținut-o să își transforme pasiunea într-o afacere a fost și este bărbatul de lângă ea, un om cu experiență în business și care ar fi ținut-o de mână la fiecare pas.

„E clar că soțul meu m-a ajutat. Asta nu e un secret și nu îmi este rușine. El și acum mă ajută. Noi nu am deschis o rețea în toată lumea. Noi am făcut pași mici și am investit mereu. Să spun acum câți bani am investit în prima zi, e amuzant. Într-o zi el mi-a spus, „Dacă vrei să te ocupi cu asta în calitate de hobby, fă așa încât să fie mai ieftin. E prea scump. Dacă vrei să transformi asta într-o afacere, atunci fă un business plan”. Eu am desenat un business plan, care nu a funcționat deloc. Eu aveam 23-24 de ani. Da, prima investiție a fost amuzantă, aproximativ 3.000 - 5.000 de euro. Înțelegi că puține afaceri poți lansa cu așa investiții. Noi câștigăm bani, dar totuși eu trăiesc din banii soțului. Tot ce câștigăm, noi reinvestim”.

În America au fost vândute primele rochii O'Blanc

Olga Blanc

Autor:

Rochiile O'Blanc sunt vândute în nouă țări și îmbrăcate de vedete mari la nivel mondial, cum ar fi Irina Shayk, Olga Buzova, Nancy Odell. Însă, aventura nu ar fi început în Moldova, ci tocmai în America.

„Am găsit un site local unde se căutau talente în toate domeniile. Puteai filma cum citești o poezie, iar apoi să câștigi un rol la Hollywood. Companiile mari organizau concursuri. Cei care organizau „Săptămâna modei în Las Vegas” au realizat un concurs. Trebuia să expediezi trei look-uri, să scrii câteva propoziții despre tine, iar oamenii urmau să te voteze. Eu am făcut asta și am trimis prietenilor mei să mă voteze. Am câștigat. Pe 20 iunie am lansat proiectul, pe 1 august am ajuns în Las Vegas, iar pe 1 septembrie deja vindeam rochiile într-un magazin din New York”.

Eu am fost ultima persoană care a aflat că Olga Buzova a îmbrăcat rochia noastră

Olga Blanc

Autor:

Succesul hainelor create de Olga Blanc se datorează și unui sistem de lucru foarte bine pus la punct.

„Eu am fost ultima persoană care a aflat că Olga Buzova a îmbrăcat o rochie creată de noi. Eu nu s-a adresat direct la mine. Ea s-a adresat reprezentantului nostru din Moscova. Strategia noastră este să investim totul în produs și ne străduim să susținem partenerii noștri. Este dificil să ne promovăm pe alte piețe, fiind aici. Este mai ușor să susținem partenerii, iar ei să promoveze produsul și numele nostru pe piața lor locală. Ei mereu fac multe ședințe foto. Stiliștii vedetelor nu se adresează la noi, ci la ei. Noi îi ajutăm pe ei, iar ei pe noi acolo”.

Pentru mine e important să câștig un dolar, dar să lucrez cu același om zece ani la rând

Olga Blanc

Autor:

În calitate de femeie de afaceri, Olga se conduce după anumite reguli, iar cea de bază e să își facă fericită fiecare clientă.

„Eu voi lăsa clientul mulțumit chiar dacă va fi din contul meu. Oricum, în unele situații nu cedez. Pentru mine e important să câștig un dolar, dar să lucrez cu același om zece ani la rând. Relațiile de lungă durată sunt importante pentru mine. Poți să te îmbogățești rapid și să oferi ceva necalitativ, iar mai apoi riști să pierzi omul. Asta nu mă reprezintă”.

El se simte mai bine, atunci când se mândrește cu mine, decât să îi pregătesc un borș gustos

Olga Blanc

Autor:

Întrebată despre bărbatul de lângă ea și dacă ar fi fost pusă vreodată să aleagă între dragoste și carieră, Olga a spus că nu a avut parte de asemenea situații, iar partenerul ei de viață e cel mai mare susținător.

„La mine niciodată nu a fost vorba de această alegere. Dacă aș fi pusă să aleg, atunci aș alege ceea ce fac. Asta înseamnă că nu e acel bărbat. E straniu. Dacă el vede că eu fac ceea ce îmi place, eu cresc, mă dezvolt, cum ar putea să îmi spună să nu fac asta? Acesta nu e omul tău. Înseamnă că nu are încredere în el. Eu sunt foarte fericită că soțul meu mă ajută. Lui îi place că eu mă dezvolt și am parte de succese. Se simte mai bine, atunci când se mândrește cu mine, decât să îi pregătesc un borș gustos”.

Training-uri nu, cărți da

Olga Blanc

Autor:

Olga Blanc se dedică foarte mult dezvoltării personale și își alege cu grijă instrumentele în acest sens.

„Față de training-uri eu mă îndoiesc. Eu nu cred în ele. Cu tot respectul față de toți business trainerii care există. Poate unii sunt oameni de afaceri de succes și la ei e totul frumos, dar fiți de acord cu mine că 90% din ei sunt oameni care nu au afacerea lor. Pur și simplu adună alți oameni, care nu au afaceri, ceva povestesc și asta este însăși acea afacere. Pentru mine e straniu. Eu cred că cel mai bine să afli din prima sursă, să citești exact din acea carte care a citit-o el”.

Despre cea mai scumpă rochie O'Blanc, sfaturi, cărți și instrumente pentru dezvoltarea personală afli din interviul integral cu Olga Blanc.

Acest proiect este susținut de Campania Națională de Educație Financiară „Află totul despre bani!”, derulată sub egida Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supraveghere a Pieței din Republica Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț Americană din Republica Moldova și sprijinul OCN Iute Credit.

02:00 Cum a învățat Olga Blanc să conducă o afacere și cine a ajutat-o în primii ani de activitate

03:00 Despre pasiunea pentru modă, dans și începuturi

04:40 Primul business plan

06:00 Sursa de creativitate

06:46 Importanța și credința în energie

08:00 Crizele financiare și cum le depășește Olga Blanc

09:35 Regim de lucru și modul de organizare

10:50 Cum Olga Buzova a ajuns să poarte rochiile O'Blanc

11.47 Țările în care sunt vândute rochiile O'Blanc

12:30 Cum brandul O'Blanc a cucerit America și a devenit cunoscut la nivel internațional

15:00 Vedete mari care au îmbrăcat rochiile O'Blanc

15:25 Sistemul de lucru al brandului O'Blanc

15:50 Despre premiul designerul anului în Rusia

17.25 Metoda de promovare a brandului O'Blanc

18.20 Tendința de a deveni designer, sfaturi de la Olga Blanc

20.37 Cea mai scumpă rochie O'Blanc

22:12 Despre cum locuitorii unui sat din Moldova au ajutat o tânără să cumpere o rochie O'Blanc

23:20 Cum se încarcă cu energie Olga Blanc

24:48 Principiile în afaceri

26.12 Alegerea dintre bărbatul iubit și carieră

...

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal