PSRM are undă verde de a negocia o viitoare coaliție de guvernare cu PD

PSRM are undă verde de a negocia o viitoare coaliție de guvernare cu PD

Conducerea PSRM a primit mandatul de a purta negocieri cu PDM și a încheia parteneriate politice „pentru asigurarea unei guvernări stabile”. Informația a fost publicată pe site-ul formațiunii după convocarea Consiliul Republican.   

Consiliul Republican al PSRM a analizat situația politică actuală și a decis „că alegerile parlamentare anticipate trebuie evitate, deoarece nu rezolvă situația politică și ar aduce numai pagube pentru cetățeni”.

„Chiar dacă pentru PSRM alegerile anticipate ar putea reprezenta o oportunitate politică foarte bună, decizia noastră trebuie să vizeze, în primul rînd, interesul cetățenilor și al țării. Ca urmare, conducerea partidului a primit mandatul de a purta negocieri și a încheia parteneriate politice pentru asigurarea unei guvernări stabile, care să-și poată îndeplini cu maximă eficiență programul de activitate pînă în 2023. Doar cu o guvernare stabilă vom reuși să implementăm proiecte sociale, care să aducă beneficii majore cetățenilor”, se arată în mesajul socialiștilor.

Mai mult, PSRM susține că PDM este unicul partid parlamentar deschis dialogului pe această temă

La baza unei posibile viitoare alianțe politice va sta același acord politic semnat de PSRM cu Blocul ACUM, anunță PSRM.

„În cazul în care semnarea unui acord politic de formare a majorității parlamentare nu va fi posibil, partidele, care nu vor accepta dialogul sau vor bloca activitatea Guvernului Chicu, să-și asume în fața cetățenilor declanșarea alegerilor parlamentare anticipate”, mai punctează formațiunea.

În comunicatul oficial, PSRM notează că partidul „rămîne deschis dialogului cu toate forțele politice care lucrează pentru același obiectiv”.

Marți, socialistul Grigore Novac a recunoscut, în direct la „Politica Nataliei Morari” de la TV8, că în Parlament funcționează o majoritate parlamentară formată dintre socialiști și democrați. Novac s-a grăbit, totuși, să precizeze că nu e vorba despre o coaliție.

Publicitate

De menționat că anterior președintele Igor Dodon a spus că o stabilitate politică poate fi asigurată doar printr-o coaliție. Președintele crede puțin probabilă o coaliție de dreapta cu PSRM și crede că optim ar fi o coaliție PSRM-PD.

Totuși, la mijloc de februarie, când a avut loc o întâlnire dintre reprezentanți ai PDM și PSRM, dar și cu președintele, premierul și speakerul, Partidul Democrat a infirmat crearea unei coaliții între cele două formațiuni.

Pe 24 februarie, un sondaj IMAS a arătat că o bună parte dintre moldoveni consideră că o coaliție între democrați și socialiști sunt „cea mai bună soluție pentru R. Moldova”. E vorba de 35% dintr-un total de peste 1100 de respondenți.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal