Jaf eșuat într-o companie de microfinanțare din Republica Moldova

Jaf eșuat într-o companie de microfinanțare din Republica Moldova

Un bărbat a încercat să jefuiască, la Orhei, una dintre filialele Iute Credit, parte a companiei IuteCredit Group, de origine estoniană. Deși bărbatul a amenințat consultantul cu cuțitul, ghinionul acestuia a fost faptul că Iute Credit este o companie care nu operează cu banii cash.

Luând în vizor filiala IuteCredit din orașul Orhei, Republica Moldova, această persoana a vizitat de două ori în acea zi oficiul cu un comportament suspect, motiv pentru care i-a fost respinsă cererea de solicitare a creditului. La ora 17:00, când în oficiu rămăsese doar o tânără în calitate de expert în creditare, bărbatul a revenit și a început să amenințe cu un cuțit, cerând banii pe loc.

Expertul în creditare i-a explicat infractorului că Iute Credit nu dispune de bani cash în oficiile sale indicându-i că există un buton de alarmă și camere de supraveghere care înregistrau fiecare mișcare a sa. Până la urmă, expertul în creditare amenințat, a reușit să calmeze barbatul și l-a convins să plece de bunăvoie din oficiu.

Publicitate

Conform declarației lui Tarmo Sild, director al Iute Credit Group, clientul dinaintea făptașului, în timp ce părăsea oficiul, observase cuțitul din mâna infractorului și reușise să apeleze 112. „La scurt timp, poliția a ajuns la fața locului și a recunoscut bărbatul din materialul video. Nimeni nu a fost rănit, iar din oficiu nu a fost furat nimic”, a menționat acesta. „Apreciez foarte mult angajatul nostru, care a reușit să rămână calm în această situație critică”, a mai adăugat directorul companiei.

Potrivit lui Sild, specificul unei afaceri inovatoare și digitalizate este faptul că nu are rost să atace aceste companii cu astfel de manevre medievale. „IuteCredit este o companie de microcredit și fintech, care se concentrează, în special, pe împrumuturi în rate. Timpurile jafurilor transportatorilor de bani și a măștilor pe față țin de domeniul trecutului. Nici semnătura falsă cu caligrafie perfectă nu mai oferă oportunitățile de altădată.”, a explicat el.

Iute Credit este o companie internațională de microcredit și fintech de origine estoniană, care se concentrează mai ales pe împrumuturi în rate, inclusiv împrumuturi auto. Perioada medie de împrumut este de 18 luni. Astăzi, Iute Credit a devenit o companie lider de microcredit lider în Europa, cu un bilanț de 100 de milioane de euro și peste 200.000 de clienți activi. Pe lângă Moldova, Iute Credit operează și în Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, Albania și Bulgaria.

Portofoliul partenerilor de afaceri din Iute Credit include, de exemplu, servicii poștale de stat, operatorii internaționali de telecomunicații Orange, VodaFone, Deutsche Telekom, magazine mari de electronice etc.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal