Patru rute de microbuze ar urma să revină în circulație. Un consiler municipal cere consultări publice pe problema transportului

Patru rute de microbuze ar urma să revină în circulație. Un consiler municipal cere consultări publice pe problema transportului

Consilierul municipal Corneliu Pîntea cere operatorilor de microbuze ce s-au retras din circulație să revină pe rute, iar primarului general să inițieze dezbateri publice pentru a identifica soluții. De cealată parte, transportatorii se arată dispuși pentru dialog și promit că rutele de microbuz  108, 178, 135 și 175 vor reveni parțial în circulație.

„Începând cu ziua de luni și-au sistat activitatea mai multe rute de microbuz. Cu o zi înainte de aceasta și-au sistat activitatea rutele spre Grătiești. în acest caz Parcul Urban de Autobuze a intervenit și a pus trei unități în loc de opt, dar este puțin.

Pe parcursul acestei săptămâni au parvenit mai multe cereri de la cetățeni care scriu că există dificultăți de deplasări în localitățile Trușeni, Grătiești și Sîngera”, a spus consilierul municipal Pîntea.

Publicitate

Consilierul cere primarului general să inițieze consultări publice și să dezbată subiectul în societate.

„Să nu-și asume Ion Ceban soluționarea problemei. În același timp fac apel către transportatorii care și-au sistat activitatea și solicit să revină pe rute, cel puțin până la finalizarea dezbaterilor publice în societate”, a îndemnat consilerul.

Transportatorii, la rândul lor, au recepționat mesajul consilerului și sunt dispuși să participe activ la consultările publice.

„Reacționăm pozitiv la apelul dlui Pîntea Corneliu de a restabili funcționalitatea rutelor municipale, care și-au întrerupt activitatea la data de 02 martie 2020, pînă vom găsi o soluție acceptabilă pentru călători și transportatori în cadrul negocierilor publice.

Funționalitatea rutelor de microbuz nr. 108, 178, 135 și 175 probabil va fi restabilită cel puțin parțial începând cu ziua de luni, 09 martie 2020, iar în privința rutei de microbuz nr. 129 încă nu putem numi data când ar putea fi restabilită. Cu informații suplimentare privind restabilirea rutelor susmenționate vor reveni”, se arată într-un comunicat semnat de președintele Consiliului Asociației Patronale a Transportatorilor Auto, Oleg Alexa.

Amintim că microbuzele de pe rutele 108, 135, 129, 178 și 175 și-au sistat activitatea începând cu prima săptămână a lunii martie. Operatorii rutelor de microbuze spun că decizia este influențată de probleme de ordin economic.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal