Starea femeii infectată cu coronavirus s-a îmbunătățit ușor. Alți doi adulți și un copil, reveniți din Italia, sunt suspectați

Starea femeii infectată cu coronavirus s-a îmbunătățit ușor. Alți doi adulți și un copil, reveniți din Italia, sunt suspectați

Starea de sănătate a femeii infectate cu coronavirus în R. Moldova s-a îmbunătățit ușor, însă rămâne a fi în pericol din cauza patologiilor grave pe care le are. Anunțul a fost făcut de șeful Centrului de Sănătate Publică, Nicolae Furtună. La fel, potrivit lui Furtună, în acest moment trei persoane sunt suspectate că ar fi infecatate cu noul virus. E vorba de doi adulți și un copil, toți reveniți recent din Italia. 

„De această femeie au grijă două asistente și un doctor. Starea este ușor pozitivă, semnele de inflamație s-au redus. Nu este nimic ieșit din comun. Suntem optimiști că va fi totul bine, însă rămâne a fi în pericol, întrucât pacienta are patalogii foarte grave”, a declarat Nicolae Furtună

La fel, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a dat asigurări că toate spitalele sunt echipate cu instrumentele necesare, însă a recunoscut că în acest moment țara noastră dispune doar de o singură izolentă pentru cazurile cu coronavirus.

Publicitate

„Toate instituțiile au fost instruite. Tot personalul este echipat cu toate cele necesare. Pacienta infectată este izolată într-o boxă, iar sistemul de ventilare este doar pentru aceasta”, declarat Dumbrăveanu.

Potrivit ministerului Sănătății, în teritoriu au fost transmise 10 mii de fișe epidemiologice, iar în prezent sunt monitorizați peste cinci mii de oameni în întreaga țară. Până în acest moment nu a fost înregistrat un alt caz de coronavirus pe teritoriul țării.

Precizăm că 136 de pasageri ai aeronavei care s-au aflat în contact cu femeia infectată de coronavirus sunt monitorizați de autorități, iar 14 persoane nu au fost identificate din cauza informațiilor false din fișele completate.

Amintim că moldoveanca infectată cu COVID-19 a fost internată la Spitalul Clinic Republican. Femeia a fost preluată de la Aeroport, de serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, având bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală. Aceasta suferă, de asemenea, de diabet zaharat de gradul doi și hipertensiune.

Precizăm că în dimineața zilei de 8 martie, la ședința dedicată primului caz pozitiv de coronavirus în R. Moldova, premierul Ion Chicu a acuzat femeia de iresponsabilitate. Aceasta a fost criticată dur și în mediul online.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal