Ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică, convocată la Guvern (LIVE)

Ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică, convocată la Guvern (LIVE)

Autoritățile s-au întrunit într-o nouă ședință a Comisiei extraordinare de sănătate publică pentru a discuta situația epidemiologică din țară. Întrunirea are loc în aceste clipe la Guvern.

UPDATE 20:50 După lungii discuții, Guvernul a decis să nu suspende, deocamdată, activitatea instituțiilor de învățământ din țară. „Asta nu înseamnă că mâine nu putem lua o decizie de acest gen. În caz de necesitate, discutăm și luăm decizia”, a declarat premierul Ion Chicu.

UPDATE 20:40 Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a spus că instituția pregătește un proiect care să permită sancționarea persoanelor care completează greșit fișele epidemiologice sau încalcă regimul de carantină.

Publicitate

UPDATE 20:38 Pasagerii străini veniți cu escală sau fără din Italia, China, Iran sau Coreea de Sud nu vor putea intra în Republica Moldova. Operatorii aerieni vor fi informați să interzică îmbarcarea acestor persoane până pe 31 martie curent.

UPDATE 20:13 „Fluxul de pasageri din zonele de risc a scăzut, dar vin multe persoane care refuză să colaboreze cu poliția. Șapte persoane care au venit în avionul cu persoana infectată au părăsit deja teritoriul Republicii Moldova, iar una a reușit să meargă la București și să vină înapoi. Toate persoanele au fost informate despre risc, dar refuză să se conformeze”, a intervenit ministrul de Interne, Pavel Voicu.

UPDATE 20:11 Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că un expert al Organizației Mondiale a Sănătății va evalua respectarea procedurilor de investigare în laborator. Totodată, acesta a spus că studenții de la Colegiul de Medicină ajută responsabilii să proceseze fișele epidemiologice completate de pasageri la frontiera Republicii Moldova.

UPDATE 20:04 Cea de-a șaptea persoană suspectă la coronavirus a fost internată în spital. Este vorba de un copil care vine din zona de risc. Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a spus că au fost prelevate probele pentru realizarea testelor de laborator.

Știrea inițială: Puteți urmări ședința LIVE în video de mai jos:

Potrivit ultimelor informații, în prezent, șase persoane suspecte sunt internate la Spitalul „Toma Ciorbă” din Chișinău. Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că autoritățile sunt în așteptarea rezultatelor analizei de laborator.

Amintim că primul caz de coronavirus în Republica Moldova a fost depistat pe 7 martie. O femeie, care venea acasă din Italia, a fost preluată de la Aeroportul Internațional Chișinău, fiind dusă în stare gravă la spital. Deși autoritățile susțin că moldoveanca ar fi fugit dintr-un spital din Italia, fiul victimei insistă că medicii italieni i-ar fi spus că nu are coronavirus. În prezent, starea pacientei s-a ameliorat, potrivit medicilor.

Menționăm că, inițial, autoritățile de la Chișinău au dat asigurări că pasagerii cursei avia Milano-Chișinău, cu care a ajuns în țară moldoveanca infectată, au fost identificați, fiind îndemnați să respecte regimul de carantină la domiciliu de 14 zile. Ulterior, s-a constatat că 14 pasageri au completat greșit fișele epidemiologice. Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a spus că autoritățile întreprind acțiuni pentru a îi identifica.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal