Ex-ministrul de Externe, despre angajarea fiicei Zinaidei Greceanîi la Moscova: „Este un moft eurasiatic costisitor și inutil”

Ex-ministrul de Externe, despre angajarea fiicei Zinaidei Greceanîi la Moscova: „Este un moft eurasiatic costisitor și inutil”

„Este un moft eurasiatic costisitor și inutil”. Așa a comentat ex-ministrul de Externe, Nicu Popescu, numirea fiicei socialistei Zinaida Greceanîi, Oxana Greceanîi, drept reprezentantă a Guvernului R. Moldova în comisia economică euroasiatică.

„Acest act nu se înscrie în prioritățile politicii externe, nici măcar ale Guvernului Chicu, și contravine clar însuși numelui de Minister de Externe și Integrare Europeană, pentru că integrarea euroasiatică este în totală contradicție cu misiunea Ministerului de Externe. Literele IE din abrevierea MAEIE înseamnă Integrare Europeană, nu Integrare Euroasiatică”, a comentat Nicu Popescu pe Facebook.

„Sunt curios să aflu cât va costa bugetul de stat acest gest eurasiatic? Probabil peste 5.000 de euro pe lună, dacă ținem cont de salariu și de prețul de chirie al unui apartament. Iar dacă vorbim și despre șofer și sediu separat, mai adăugați 5.000 de euro pe lună. În condițiile în care Guvernul nu are banii și capacitatea pentru a se ocupa de sănătatea cetățenilor, să te aventurezi în cheltuieli majore doar de dragul unor himere euroasiatice este culmea tupeului”, a adăugat acesta.

Publicitate

Potrivit fostului ministru, funcția respectivă nu este justificată de moment ce R. Moldova are un ambasador la Moscova care poate promova interesele țării noastre.

„Cred că este absolut legitim să solicităm anularea acestui post. Este un moft eurasiatic costisitor, inutil și contrar priorităților declarate de politică externă. Ambasada Republicii Moldova la Moscova are suficiente capacități pentru a interacționa cu autoritățile ruse, dar și cu Comisia euroasiatică, dacă este nevoie. Dacă MAEIE are fonduri în plus, este mult mai util să deschidă vreun consulat suplimentar în SUA, Canada, Franța sau Rusia – acolo unde cetățenii noștri chiar au nevoie de asistență consulară sporită. Iar la modul simbolic – Moldova nu este Eurasia! Moldova este în Europa. Și încetați să forțați și atașarea Moldovei la spațiul eurasiatic, distant și străin țării noastre!”, a mai comentat Nicu Popescu.

Amintim că, pe 11 martie 2020, pe lângă numirea Oxanei Greceanîi la comisia economică euroasiatică, Guvernul a aprobat desemnarea consilierului președintelui lui Igor Dodon în funcția de ambasador al R. Moldova în Statele Unite ale Americii.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal