Situația la frontieră: Din 81 de vămi, rămân active doar 17

Situația la frontieră: Din 81 de vămi, rămân active doar 17

Până la finele lunii martie în Republica Moldova vor activa doar 17 puncte de trecere a frontierei, ceea ce reprezintă mai puțin de un sfert din numprul total. Mai mult, începând cu ziua de 17 martie, niciun cetățeani străin (cu excepția diplomaților și celor ce tranzitează mărfuri) nu va avea accest pe teritoriul țării noastre. 

„Din 81 de puncte terestre de frontieră, rămân deschise 17: 11 la hotarul cu Ucraina și șase la granița cu România. Din 17 martie, ora 00.00 se închid punctele cu Ucraina și începând cu ora 20:00 cele cu România. Acest regim se referă doar la cetățenii străini. Nu se referă la cetățenii Republicii Moldova. Asta se referă doar la cetățenii străini, cu excepția diplomaților și a persoanelor care fac tranzitul de mărfuri. Acest regim va funcționa până pe data de 31 martie. Cetățenii vor avea liber la intrare și ieșire prin toate cele 17 puncte vamale. Cetățenii străini toți vor fi interziși”, a declarat președintele Igor Dodon.

Iată posturile vamale care vor activa:

Publicitate

La frontiera cu RomâniaPTF Leușeni – Albița (rutier/internațional)PTF Sculeni – Sculeni (rutier/internațional)PTF Ungheni – Iaşi (fero/international)PTF Giurgiulești-Galați (rutier/internațional)PTF Giurgiuleşti-Galaţi (fero/internațional)PTF Costești-Stânca (rutier/internațional)

La frontiera cu UcrainaPTF Otaci - Moghilev-Podolsk (rutier/internațional)PTF Vălcineţ - Moghilev-Podolsk (fero/internațional)PTF Ocniţa - Sokireanî (fero/internațional)PTF Briceni - Rossoşanî (rutier/internațional)PTF Criva - Mamalîga (rutier/internațional)PTF Giurgiuleşti - Reni (rutier/internațional)PTF Giurgiuleşti - Reni (fero/internațional)PTF Etulia - Frikăţei (fero/internațional)PTF Mirnoe - Tabaki (rutier/internațional)PTF Palanca - Maiaki – Udobnoe (rutier/internațional)PTF Tudora - Starokazacie (rutier/internațional)

La fel, până pe 31 martie rămân suspendate toate zborurile internaționale. Cei care vor să vină cu charter-ul, vor avea nevoie de permise speciale eliberate de autoritățile Republicii Moldova.

De asemenea, în această perioadă este sistat transportul internațional de pasageri pe cale feroviară.

Amintim că potrivit scenariile anunțate anterior de autorități, în prezent în țara noastră este pus în aplicare scenariul nr. 1. Trecerea la scenariul 2. se va impune dacă vom atinge cifra de 400 de persoane infectate cu noul coronavirus. Astăzi numărul acestora s-a dublat. Autoritățile estimează în continuare creșterea numărului infectați.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal