Inițiativa de susținere a medicilor se extinde: Antreprenorii vin cu donații și servicii de taxi gratuit

Inițiativa de susținere a medicilor se extinde: Antreprenorii vin cu donații și servicii de taxi gratuit

După voluntari, și antreprenorii încercă să ajute cadrele medicale și sistemul de sănătate prin servicii gratuite,  donații sau un prânz cald. Este și exemplul celor din compania „Rogob” care vin cu o donație de 100 de mii de lei pentru spitalul „Toma Ciorbă”. La rândul lor, serviciul „itaxi” oferă călătorii gratuite pentru medici, fapt care le-ar facilita deplasările la spitale. Iar cei de la „Granier” au pregătit un prânz cald pentru medici. Antreprenorii îndeamnă și alți agenți economici să le urmeze exemplul.

Donația de 100 de mii de lei a companie „Rogob” vine în contextul luptei cu epidemia de COVID-19 cu care se confruntă R. Moldova.

,,Este de datoria noastră să susținem instituțiile medicale, care se află pe prima linie în lupta cu virusul. Trebuie să înțelegem cu toții că e necesar să ne manifestăm solidar, căci numai împreună putem face față epidemiei și depăși consecințele sale nefaste", susține directorul general al companiei, Igor Roșca.

Publicitate

Și antreprenorii de la serviciul „itaxi” s-au dovedit a fi receptivi la necesitățile angajaților din sănătate, în aceste zile. Astfel, medicii care activează la spitalele „Toma Ciorbă”, la Spitalul Clinic Republican, la CNSMPU Spitalul de Urgență, pot beneficia de călătorii gratuite prin intermediul serviciului de taxi. Pentru aceasta, medicii trebuie să prezinte legitimația de angajat atunci când solicită mașina la spital.

„itaxi anunță că, în contextul pandemic actual, în care sistemul medical este zi de zi sub o mai mare presiune și funcționează în permanență pentru siguranța locuitorilor Moldovei, pune la dispoziția cadrelor medicale o flotă de 900 de taxiuri, pentru călătorii gratuite la și de la cele mai importante spitale din Chișinău”, declară Elena Agrici, CEO și co-fondator itaxi.

O altă companie care a donat bani pentru această cauză este „Linella”:

„Linella se alătură efortului de a susține eroii acestor timpuri, care gestionează la moment criza, astfel contribuind cu o donație de 100.000 de lei către spitalul Toma Ciorbă și 50.000 de lei către Spitalul Clinic Municipal de Urgență, sume ce vor ajuta la consolidarea capacității sistemului medical moldovenesc de prevenire și tratare a pacienților”, a menționat compania.

Cu această ocazie Linella invită comunitatea de afaceri să dea mai multe șanse de supraviețuire bolnavilor de virusul COVID-19 prin donații de acest fel.

Medicii pot beneficia de transport pe parcursul lunii martie, în raza orașului Chișinău, între orele 7:00 și 21:00. Operatorii de taxi examinează posibilitatea extinderii beneficiului. Cadrele medicale trebuie doar să apeleze numerele 14222, 14428 sau 14999. În momentul plasării comenzii telefonice, utilizatorii anunță codul unic asociat acestei gratuități, 1122.

Și antreprenoriii de la „Granier” au decis să meargă azi cu un prânz cald pentru medicii de la Spitalul de Urgență.

„Ceea ce se întâmplă acum în țară, nu poate lăsa indiferent absolut pe nimeni. Iar ei, medicii-salvatorii noștri, merită mai mult ca oricând toată recunoștința și suportul nostru”, se arată în mesajul lor.

Cu ajutor financiar a venit și compania de creditare „Iute Credit Moldova”, care a decis să ofere Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” o donația în valoare de 100 de mii de lei în susținerea cadrelor medicale, precum și a pacienților afectați de pandemie.

„Republica Moldova, ca și alte țări ale lumii, trece printr-o perioadă dificilă, și anume lupta contra virusul COVID-19. Este poate testul solidarității, a responsabilității și a consolidării pentru fiecare din noi. Totodată, în numele echipei Iute Credit ne exprimăm în mod special recunoștința față de cadrele medicale, care acum sunt cei care țin piept, zi și noapte, pandemiei care a afectat și țara noastră”, declară CEO „Iute Credit Moldova”, Lilian Guzun.

Totodată, antreprenorii vin cu apel și către oamenii de afaceri, îndemnându-i, în măsura posibilităților, să contribuie la susținerea eforturilor întreprinse de cadrele medicale în lupta cu epidemia COVID-19.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal