În 45 de minute: Cinci miniștri noi au depus jurământul, iar Dodon anunță crearea PSDM

În 45 de minute: Cinci miniștri noi au depus jurământul, iar Dodon anunță crearea PSDM

De la anunțul că PD va propune cinci miniștri noi în Guvernul Chicu și până la momentul în care aceștia au depus jurământul în fața președintelui Igor Dodon au trecut în jur de 45 de minute. La depunerea jurământului, Dodon a rostit un discurs în care i-a felicitat pe noii miniștri și a anunțat crearea unei Platforme Social-Democrate pentru Moldova - PSDM.

„Eu vreau să vă felicit cu această posibilitate și ocazie. Să slujiți patriei noastre și poporului nostru în această situație nu simplă. După patru luni, avem o majoritatea stabilă în RM. Azi a fost formată PSDM – Platforma Social-Democrată pentru Moldova. Începând cu ziua de astăzi, avem un Guvern profesionist, tehnocrat, dar care are susținerea a 55 de deputați în Parlament. Cred că asta va face echipa guvernamentală să activeze și mai eficient. Domnilor miniștri, avem de gestionat mai multe subiecte și provocări. În primul rând, e vorba de criza pandemică prin care trecem. Sunt ferm convins că anume această majoritate solidă va crea premise suplimentaren pentru a trece cu brio de această provocare. Oamenii așteaptă rezultate de la Guvern, Parlament și fiecare ministru în parte. Veți avea tot suportul, vă recomand să aveți o discuție detaliată despre următorii pași. Am semnat deja decretul de retragere a miniștrilor precedenți. Cu doamne ajută”, a spus Dodon.

Citiți aici cine sunt noii miniștri învestiți.

Publicitate

Ulterior, și premierul a rostit un discurs în fața noilor miniștri.

„Fiecare din dvs răspundeți de domenii legate de coronavirus, de aceea trebuie să acționăm toți ca o echipă . Noi avem un singur partid, cetățenii R. Moldova, pentru ei servim și muncim. Eu sunt sigur că vom face față acestei provocări. În afară de problemele cotidiene și această epidemie noi avem de lucrat cu dvs pe subiecte cu mult mai strategice, soluționarea problemelor cronice, reformarea justiției, o economie durabilă. O să ieșim din din această criză mai puternici. Vă felicit și vă doresc succes, dar vă sigur că împreună putem rezolva problemele”, a punctat Chicu.

Amintim că PD și PSRM s-au întâlnit, luni, în Parlament, pentru a semna acordul de constituire a coaliției de guvernare, în fața presei.

La aceeași întâlnire, liderul PD, Pavel Filip, a spus că va propune, pe parcursul zilei de astăzi, cinci candidaturi de miniștri în Guvernul Chicu. În mai puțin de o oră, aceștia au fost învestiți.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal