Vicepreședinte PDM, despre Candu: „După trecerea PDM în opoziție, a plecat din Moldova. A revenit după alegerile locale”

Vicepreședinte PDM, despre Candu: „După trecerea PDM în opoziție, a plecat din Moldova. A revenit după alegerile locale”

Imediat după trecerea Partidului Democrat în opoziție, ex-deputatul PDM Andrian Candu ar fi plecat peste hotare. Ar fi revenit abia după alegerile locale din octombrie-noiembrie 2019. Cel puțin, asta a afirmat vicepreședintele PDM Eugeniu Nichiforciuc în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

„Domnul Candu, imediat după trecerea PDM în opoziție, a plecat din Moldova și a revenit după alegerile locale, când PDM avea 263 de primari aleși. A revenit dl Candu și cred că s-a gândit că trebuie să reprezinte PDM în raport cu negocierile care se purtau, că trebuie să preia o funcție de conducere”, a spus democratul.

Eugeniu Nichiforciuc susține că, odată revenit, Andrian Candu ar fi purtat negocieri cu mai mulți deputați, iar o parte din ei ar fi mers în Israel.

Publicitate

Vezi și: Reacția lui Andrian Candu la fotografia în care apare alături de Rothschild: „A fost o întâlnire privată. Îl cunosc de mulți ani”

„Un grup de deputați a plecat în Israel. Doar Sîrbu și Candu au nimerit în poze. Au fost cinci deputați de fapt. Cei care au plecat primii de la PDM. Am avut discuții cu dl Candu. Inițiativa era să plecăm în Austria, să facem cunoștință cu dl Rothschild, că ar vrea să finanțeze Partidul Democrat. După revenirea din Israel, acest grup de deputați a început să facă vizite în teritoriu, necoordonate cu conducerea partidului, a început să facă donații în localități. Vizita aceasta nu a fost întâmplătoare în Israel. Nu e absolut straniu că, după această vizită, Pro Moldova are multe tangențe cu PP Șor. Propune consilierilor, primarilor să părăsească partidul, dacă nu vor să adere la PP Șor, atunci să adere la Pro Moldova. Se acordă bani pentru aceste lucruri”, a declarat vicepreședintele PDM.

Vezi și: Nichiforciuc, despre deputații care au părăsit PDM: „Se vorbește că ar fi primit 150-250 de mii de euro, plus plata lunară de 5.000 de euro”

Deputatul democrat a mai menționat că Andrian Candu ar fi plecat din PDM din cauză că nu mai avea parte de susținere în partid:

„Ca lider de partid, ca domnul Plahotniuc să accepte distrugerea acestui partid, îmi vine greu să cred, fiindcă e un partid în care a investit mult – și suflet, și financiar. Dl Dl Candu, de când a venit în PDM, a fost mereu o persoană promovată de cineva, din start a fost vicepreședinte de partid, ministru al Economiei, președinte de Parlament. Iar acum, când a rămas singur, când trebuia să se manifeste ca personalitate, nu s-a regăsit. Când s-au votat vicepreședinții, niciun membru nu s-a ridicat să întrebe de ce Candu nu este în rândul vicepreședinților”.

Amintim că, în februarie 2020, un grup de deputați PDM, format din Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur și Corneliu Padnevici, a anunțat că părăsește PDM și formează grupul Pro Moldova. La scurt timp, al șaptelea democrat, Gheorghe Brașovschi, s-a alăturat acestui grup.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal