„În meseria asta mi-am găsit găoacea”, îmi spune, în timp ce caută în buzunarul halatului alb, telefonul care sună și sună fără oprire. Sprijină aparatul cu urechea pe umăr, ascultă gânditoare preț de câteva clipe, apoi înșfacă stiloul verde, ca începutul de primăvară de după geam, și bifează într-o listă lungă înșirată pe masa din lemn șlefuit. De când în Moldova a fost confirmat primul caz de coronavirus, Lilia Godoroja a înțeles că pacienții care fac coadă la ușa ei anul împrejur îi sunt ca niște membri de familie. În cele aproape două decenii de când activează în calitate de medic de familie, prin mâinile ei s-au perindat sute de oameni. Pe unii i-a cunoscut pentru prima dată când abia au venit pe lume, iar astăzi îi știe studenți la colegii și universități.
Nu se plânge deloc că meseria ar fi grea, deși nu-și vede capul din cele 2000 de dosare care ascund între file 2000 de destine, de boli, de probleme. Când a pornit pe acest drum nu știa exact unde va ajunge și nici câte îi va fi dat să vadă pe parcurs.
Au anulat în miez de noapte legea anti-propagandă, iar la TV-urile lor deja au revenit buletinele și emisiunile rusești.
Ajută-ne să ținem piept falsurilor și manipulărilor, le vom demasca împreună.
Vezi și aceste știri

Oameni ca tine: Povestea chirurgului care a renunțat la o carieră de succes în Portugalia pentru a trasa linii fine între viață și moarte, acasă (VIDEO, FOTO)

Oameni ca tine: Povestea ofițerei SIS care și-a împărțit destinul în două vieți paralele și a redefinit noțiunea fricii și riscurilor (VIDEO)
