Șase persoane au fost sancționate pentru încălcarea regimului de autoizolare. Unii s-au pornit la medicul stomatolog

Șase persoane au fost sancționate pentru încălcarea regimului de autoizolare. Unii s-au pornit la medicul stomatolog

Șase persoane au fost sancționate de oamenii legii, pe parcursul unei singure zile, pentru că nu au respectat regimul de autoizolare. Unele persoane, deși aveau interdicție de a ieși din casă, au hotărât să facă vizite la medicii stomatologi, comunică ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

În urma unui control întreprins de poliție în comun cu personalul asistenței medicale primare, 2.149 de persoane au fost verificate dacă respectă regimul de autoizolare.

Măsurile au fost întreprinse pe parcursul zilei de 18 martie. În rezultat, șase persoane au fost sancționate pentru încălcarea regimului.

Publicitate

„Nu a fost încălcarea regimului condiționat de niște necesități vitale. Am avut și cazuri când persoanele s-au adresat la medicii stomatologi”, a menționat ministra Sănătății. Viorica Dumbrăveanu a îndemnat repetat populația să se autoizoleze. „Nu vă expuneți pe dvs. și pe cei din jur riscului de infectare cu COVID-19”, este mesajul ministrei.

Problema vizitelor la medici specialiști fără situații de urgență, în perioada epidemiei, este sesizată și de alți angajați din sistem. Șeful secției de anestezie și terapie intensivă, din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, Adrian Belîi, atenționează: carantina nu este echivalentul unei vacanțe și îndeamnă pacienții să evite operațiile ce nu prezintă urgență.

„Lumea consideră carantina ca și vacanța. Mulți părinți profită că picii sunt acasă și merg, spre exemplu, pentru operații la glande, să îndrepte nasul sau să-i facă găuri în urechi. O parte din medici, care consider că în aceste circumstanțe nu procedează corect, acceptă operații programate, în regim de lucru mult mai intens decât de obicei. Și asta trebuie de combătut”, spune medicul.

Declarația poate fi urmărită aici, începând cu minutul 21.10.

Amintim că în R. Moldova numărul cazurilor de infecție cu Covid-19 este în creștere, fiind confirmate 36 de cazuri de îmbolnăvire. Trei pacienți se află în stare gravă, iar singura paciență internată la Spitalul Republican așteaptă rezultatele celui de-al doilea test pentru a fi confirmată însănătoșirea și a fi externată. Până acum, a fost înregistrat un deces și un tratament complet al infecției.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal