Starea de sănătate a bolnavilor cu COVID-19: Opt persoane sunt în stare gravă. Printre cazuri sunt patru minori

Starea de sănătate a bolnavilor cu COVID-19: Opt persoane sunt în stare gravă. Printre cazuri sunt patru minori

În dimineața zilei de sâmbătă, 21 martie, sunt înregistrate 66 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19. În total, opt persoane sunt în stare gravă. Și numărul copiilor infectați a crescut - patru minori aflându-se internați la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii cu diagnoză confirmată. Starea lor de sănătate este medie.

Cei mai mulți pacienți sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”- 58 de bolnavi. Dintre aceștia șapte pacienți se află în stare gravă. Alte patru persoane sunt în stare satisfăcătoare. Majoritatea celor internați- 47 de bolnavi prezintă stare medie de sănătate.

La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați patru minori. Starea de sănătate a copiilor este medie.

Publicitate

La Spitalul Republican sunt internați două persoane. Unul dintre bolnavi este în stare gravă, iar ce-a de-a doua se află la etapa de reabilitare și urmează să fie externată.

Cele 66 de cazuri confirmate sunt distribuite în raioanele țării astfel:

În Chișinău sunt înregistrate 27 de cazuri, în Hâncești – 15 cazuri, În Soroca – 4 cazuri, Ialoveni, Ștefan Vodă, Sângerei – câte 3 cazuri, Cantemir, Anenii No, Căușeni – câte 2 cazuri, Florești, Cahul, Leova, Basarabeasca, Călărași- câte 1 caz.

Potrivit datelor menționate de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, din numărul de cazuri de infecție cu COVID-19, 31 de cazuri sunt de import, ca urmare a vizitelor cetățenilor R. Moldova în Italia, Franța, Cehia, Marea Britanie și Ucraina, Elveția și Federația Rusă.

Alte 35 de cazuri sunt urmare a infecției transmise locală. Infectarea s-a produs în raioanele - Chișinău – 16 cazuri, Hâncești -14, Sângerei – 2 cazuri, Soroca, Cantemir și Ștefan Vodă – câte un caz.

„Suntem exact în zilele de odihnă și din statistica prezentată se denotă faptul că ia amploare statutul cazurilor cu transmitere locală. Venim cu apel repetat. Evitați să ieșiți din casă. Ieșiți doar la necesitate stringentă, atunci când aveți într-adevăr nevoie să procurați produse vitale. Este foarte important ca în următoarea perioadă să manifestăm responsabilitate. Să ne protejăm pe noi și pe cei din jurul nostru”, a îndemnat popilațiea, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Îmbolnăvirile sunt distribuite pe criteriul de vârstă după cum urmează:

 • 0 - 9 ani - 1 caz
 • 10 - 19 ani - 5 cazuri
 • 20 - 29 ani - 12 cazuri
 • 30 - 39 ani - 12 cazuri
 • 40 - 49 ani - 8 cazuri
 • 50 - 59 ani - 15 cazuri
 • 60 - 69 ani - 11 cazuri
 • 70 - 80 ani - 2 cazuri

Totodată, există 83 de persoane suspectate de infectare cu coronavirus de tip nou, care urmează să fie testate. În total, sunt monitorizate 21.180 de persoane. ministra Sănătății menționează că până acum, în total au fost investigate în baza testelor de laborator 559 de persoane.

Menționăm că, până în prezent, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 66 de cazuri de coronavirus:

1 – 7 martie – O femeie de 48 de ani, care venea acasă din Italia, a fost luată în stare gravă de la Aeroportul Internațional Chișinău.

2 – 10 martie – Un bărbat din sudul țării, în vârstă de 60 de ani, după o vizită de trei săptămâni în Italia, a ajuns pe mâna medicilor în stare de gravitate medie.

3 – 10 martie – O femeie de 60 de ani, revenită din Italia, a ajuns în stare de gravitate medie la spital, după ce a ignorat primele sfaturi ale medicilor și s-a autotratat acasă.

4 – 11 martie – Cel de-al patrulea caz a fost înregistrat la o tânără. Și aceasta a venit în țară din Italia, cu un autocar, fiind preluată de medici direct de la punctul de trecere a frontierei.

5, 6 – 12 martie – Au fost confirmate alte două cazuri. Ministerul Sănătății a refuzat să ofere informații despre sexul, vârsta persoanei sau regiunea de trai. Singurele precizări au fost că starea de sănătate a persoanelor este de gravitate medie și că ambele au venit din Italia.

7,8 – 13 martie – Încă două persoane adulte au fost testate pozitiv. În ambele cazuri e vorba de importul infecției. „Nu avem răspândire locală”, au dat asigurări autoritățile.

9-12 – 14 martie - Încă patru cazuri confirmate de coronavirus. În premieră, sunt înregistrate primele două cazuri de transmitere locală a infecției de coronavirus.

12-23 – 15 martie - Au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19. Printre persoanele infectate se numără un copil.

* 16 martie – Autoritățile au anunțat că o persoană a fost tratată de coronavirus.

24-29 – 16 martie - Au fost anunțate șase cazuri noi confirmate de laborator: două de import, fiind vorba de persoane revenite din Marea Britanie, iar patru - de transmitere locală. Totodată s-a menționat că s-a agravat starea primei persoane infectate cu COVID-19, de la Spitalul Republican.

30 – 17 martie – A fost confirmat un nou caz de import la o persoană revenită din Iatalia.

* 18 martie – Primul deces: O pacientă de 61 de ani, infectată cu COVID-19, a murit după patru zile de la internarea în spital.

31-36 – 18 martie – Încă șase cazuri au fost confirmate: trei de import și trei de transmitere locală.

36-49 -19 martie - Au fost confirmate încă 13 cazuri de infecție cu COVID-19.

50-66- 20 martie - Autoritățile anunță alte 17 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal