Coronavirus în R. Moldova: Din ce țări a fost importat virusul și în care localități din țară și-a făcut apariția

Coronavirus în R. Moldova: Din ce țări a fost importat virusul și în care localități din țară și-a făcut apariția

Astăzi, până la această oră, în R. Moldova nu au fost depistate cazuri noi de coronavirus, astfel rămânem la cifra de 80 de persoane infectate. Cel puțin asta arată datele șefei de la Sănătate, Viorica Dumbrăveanu. Potrivit ministrei, 34 de cazuri sunt de import, mai exact din Italia, Marea Britanie, Cehia, Elveția, Ucraina și Federația Rusă. Cazuri cu transmitere locală avem 44, dintre care 21 în Chișinău, 14 în Hâncești, câte două în orașul Sângerei,  Ialoveni,  Ștefan Vodă, iar în Soroca, Cantemir și Orhei s-a înregistrat câte un caz. 

La moment, la spitalul „Toma Ciorbă” sunt internate 67 de persoane diagnosticate, dintre care șase sunt în stare gravă, patru persoane sunt în stare satisfăcătoare, iar 55 de persoane cu evoluție și stare medie. La spitalul de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați opt minori, iar starea acestora se află într-o evoluție medie. La spitalul Republican sunt internate două persoane, una în stare medie, iar alta în stare gravă.

Precizăm că informațiile au fost prezentate astăzi de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Publicitate

Printre cazurile noi se confirmă și primele două infectări cu COVID-19 ale cetățenilor din Transnistria.

1 – 7 martie – O femeie de 48 de ani, care venea acasă din Italia, a fost luată în stare gravă de la Aeroportul Internațional Chișinău.

2 – 10 martie – Un bărbat din sudul țării, în vârstă de 60 de ani, după o vizită de trei săptămâni în Italia, a ajuns pe mâna medicilor în stare de gravitate medie.

3 – 10 martie – O femeie de 60 de ani, revenită din Italia, a ajuns în stare de gravitate medie la spital, după ce a ignorat primele sfaturi ale medicilor și s-a autotratat acasă.

4 – 11 martie – Cel de-al patrulea caz a fost înregistrat la o tânără. Și aceasta a venit în țară din Italia, cu un autocar, fiind preluată de medici direct de la punctul de trecere a frontierei.

5, 6 – 12 martie – Au fost confirmate alte două cazuri. Ministerul Sănătății a refuzat să ofere informații despre sexul, vârsta persoanei sau regiunea de trai. Singurele precizări au fost că starea de sănătate a persoanelor este de gravitate medie și că ambele au venit din Italia.

7,8 – 13 martie – Încă două persoane adulte au fost testate pozitiv. În ambele cazuri e vorba de importul infecției. „Nu avem răspândire locală”, au dat asigurări autoritățile.

9-12 – 14 martie - Încă patru cazuri confirmate de coronavirus. În premieră, sunt înregistrate primele două cazuri de transmitere locală a infecției de coronavirus.

12-23 – 15 martie - Au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19. Printre persoanele infectate se numără un copil.

* 16 martie – Autoritățile au anunțat că o persoană a fost tratată de coronavirus.

24-29 – 16 martie - Au fost anunțate șase cazuri noi confirmate de laborator: două de import, fiind vorba de persoane revenite din Marea Britanie, iar patru - de transmitere locală. Totodată s-a menționat că s-a agravat starea primei persoane infectate cu COVID-19, de la Spitalul Republican.

30 – 17 martie – A fost confirmat un nou caz de import la o persoană revenită din Iatalia.

* 18 martie – Primul deces: O pacientă de 61 de ani, infectată cu COVID-19, a murit după patru zile de la internarea în spital.

31-36 – 18 martie – Încă șase cazuri au fost confirmate: trei de import și trei de transmitere locală.

36-49 -19 martie - Au fost confirmate încă 13 cazuri de infecție cu COVID-19.

50-66- 20 martie - Autoritățile anunță alte 17 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal