Studenții care au părăsit căminele atunci când a fost sistat procesul de studii nu mai au voie să revină în clădire până când nu reîncepe procesul de învățământ. Cei rămași în cămine vor fi monitorizați, fiind întocmit un registru de intrări și ieșiri. Măsurile se conțin într-un ordin pus la punct de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării de comun cu MAI și Ministerul Sănătății.
Astfel, instituțiile de învățământ sunt obligate să ia următoarele măsuri:
- interzicerea locatarilor care au părăsit căminul, după suspendarea procesului educațional să revină în cămine până în momentul în care va fi reluat procesul educațional în incinta instituțiilor de învățământ;
- monitorizarea ieșirilor și intrărilor locatarilor din cămine într-un registru special;
- asigurarea igienizării sporite a tuturor încăperilor, conform normelor de profilaxie epidemiologică;
- respectarea cu strictețe de către locatarii căminelor a măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii infecție cu virusul COVID-19.
Amintim că o studentă a Universității Tehnice din Moldova a fost diagnosticată cu coronavirus. Căminul unde locuia fata este în carantină de joi, 19 martie, pentru o perioadă de 14 zile.
Pe 22 martie, s-a anunțat că 25 de studenți din același cămin au fost plasați în carantină și testați pentru coronavirus. Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că testele au ieșit negativ, însă monitorizarea continuă în acest caz.
Potrivit Ministerului Sănătății, aproximativ 103 persoane ar fi avut contact cu studenta de la UTM, însă situația ar fi sub control.
Vezi și aceste știri

22 de studenți din căminul UTM, transportați la spital, cu suspecție la COVID-19. Ce arată testele

25 de studenți, care au avut contact cu studenta infectată de la UTM, au fost testați negativ

Căminul UTM, aflat în carantină, ar fi devenit focar de infecție. Mai mulți studenți ar fi fost contaminați cu COVID-19
Advertoriale

Preotul Petru Ciobanu – printre primii absolvenți ai meseriei de cultivator-procesator de bacifere ai Școlii Profesionale Nisporeni

Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului și un plan de acțiuni pentru un termen de până la 10 ani
