Purcari donează 2 milioane de lei în lupta contra COVID-19

Purcari donează 2 milioane de lei în lupta contra COVID-19

Grupul Purcari a anunțat că va contribui cu 2 milioane de lei către un fond adresat combaterii epidemiei COVID-19 în Republica Moldova și România. Jumătate de sumă vine direct de la fondator, Victor Bostan. 

„Vom raporta comunității toate proiectele individuale care urmează să fie finanțate din acest fond, de la achiziții de ventilatoare pentru plămâni, la suport pentru personalul medical și ajutarea bătrânilor rămași în izolare acasă”, anunță compania.

În plus, Grupul Purcari se obligă să minimizeze orice măsuri în privința personalului de rând, în primul rând agricultori și muncitori.

„Vom continua să menținem planurile noastre de aprovizionare, din moment ce alte mii de angajați ai partenerilor noștri, multe din ele afaceri mici și fermieri, depind de capacitatea noastră de a continua să achiziționăm bunurile și serviciile lor. În spiritul solidarității, dar și al prudenței și responsabilității financiare, echipa lărgită de management, va accepta reduceri salariale, care inclusiv urmează să suplinească contribuția Purcari pentru comunitate dar și protecția salariaților în paliere de venituri mai mici”, anunță compania.

Mai exact, președintele Consiliului de Administrație va renunța la salariul de un an, iar membrii consiliului vor ceda câte jumătate de salariu pentru trei luni. CEO va ceda salariul pentru șase luni, managementul de top - 25% cedare salariu pentru trei luni.

„Angajații în afara categoriilor menționate mai sus își vor menține salariul neajustat ca urmare a acestui set de acțiuni. Aceștia sunt bineveniți însă să doneze, în limita posibilităților, organizațiilor din Moldova și România care luptă contra COVID-19. Purcari va egala orice donație cu o contribuție similară”, mai anunță grupul.

Purcari îndeamnî reprezentanții businessului să contribuie în măsura posibilităților la inițiativa lor.

„Vinificatorii din Moldova au fost căliți de mai multe crize de-a lungul istoriei: de la prohibiția sovietică, la tranziția ruinătoare din anii ‘90, la embargourile nimicitoare din 2006 și 2013. De fiecare dată am făcut față acestor provocări și am ieșit mai puternici din ele. În 2013, Purcari pierdea cea mai mare piață de export în urma embargoului, avea restanțe la salarii de câteva luni, datorii bancare de aproape $20 milioane și un EBITDA la zero. Cinci ani mai târziu, listăm compania la Bursa de la București cu o capitalizare de peste $100 milioane. De această dată, intrăm în această criză dintr-o poziție mult mai puternică. Suntem siguri că vom trece cu toții și de această năpastă. Tot de ce trebuie să ne fie frică este frica în sine”, conchide Purcari.

Citește aici: Efectul COVID-19 în Moldova: Șomaj tehnic sau activitate de nici 30% în marile întreprinderi

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal