Rinita - cum s-o evităm și cum s-o tratăm?

Rinita - cum s-o evităm și cum s-o tratăm?

Ce rol joacă nasul în procesul de respirație? Respirația este un proces fundamental, vital, care are loc în principal prin nas. La fiecare 24 de ore, nasul nostru filtrează, umezește și încălzește circa 10.000 - 170.000 de litri de aer înainte de a ajunge în plămâni, în funcție de nivelul activității noastre. Nasul reprezintă poarta către căile noastre respiratorii şi ne protejează plămânii. Un nas sănătos filtrează aerul reţinând particule mici, chiar şi de dimensiunea unui fir de polen, umidifică aerul pe care îl respirăm şi încălzeşte aerul rece aducându-l la temperatura corpului înainte ca acesta să intre în plămâni. În caz de răceală, gripă sau alergii, însoţite de congestie nazală sau nas care curge, aceste funcţii nazale sunt afectate.

De ce se congestionează nasul și care sunt consecințele?

În timpul răcelii, gripei, rinitei, sinuzitei, rinosinuzitei sau alergiilor, mucoasa nazală devine inflamată, se edemațiază și produce o cantitate mare de mucus. Nasul devine congestionat și poate afecta respirația, capacitatea de miros, de somn și calitatea vieții. Începem să respirăm prin gură, iar aerul nu este filtrat, umezit sau încălzit înainte de a intra în plămîni. Diferite virusuri, bacterii și particule de poluare trec prin acesta și pot provoca infecții și afecțiuni suplimentare. Mucoasa nazală inflamată prezintă o secreție crescută, iar cilii nu mai pot îndeplini funcția de curățare. Această inflamație se numește rinită și este asociată cu răceala și gripa. Rinita poate fi cauzată de asemenea de substanțe, precum polenul sau substanțele chimice (alergeni) asociate cu o alergie.

Publicitate

Rinita este de obicei însoțită de următoarele simptome:

 • Congestie nazală („nas înfundat”): edemul mucoasei nazale din cauza vaselor de sînge inflamate și a cantității crescute de mucus gros, ceea ce duce la afectarea respirației nazale.
 • Rinoree („nas care curge”): eliminări excesive de mucus nazal subțire.
 • Strănut

Deoarece nasul este conectat direct cu organele vecine, simptomele netratate ale rinitei pot duce la astfel de complicații, precum sinuzita. Sinusurile sunt niște cavități mici conectate direct la nas. Dacă mucusul se acumulează în aceste zone din cauza alergiilor, puteți simți presiune sau durere. Alte complicații pot fi inflamația urechii sau bronșita.

Cum putem decongestiona eficient nasul într-un mod complet natural?

QUIXX® este un spray nazal cu apă din Oceanul Atlantic și o concentrație mai mare de sare în comparație cu cea din celulele membranei mucoase nazale. Acesta decongestionează într-un mod complet natural. QUIXX® reduce în mod eficient edemul mucoasei nazale, ameliorează congestia nasului și a sinusurilor, și îmbunătățește respirația nazală în timpul răcelii, gripei, rinitei, sinuzitei sau alergiilor. Prin urmare, Quixx® ajută la restabilirea funcţiilor nazale având ca rezultat reducerea riscului de complicaţii (sinuzită, otită) şi ameliorarea respiraţiei. QUIXX® conţine numai ingrediente naturale, nu conţine conservanţi, nu produce dependenţă și este sigur în cazul utilizării pe termen lung. QUIXX® pot utiliza adulţii, copiii şi sugarii în vârstă de 6 luni sau mai mari. Quixx® poate fi utilizat şi în perioada de sarcină şi de alăptare.

Pentru spălarea mai intensivă a nasului puteți utiliza aerosol QUIXX® acute. QUIXX® acute este un spray nazal pentru irigare, non-medicamentos, steril şi fără miros, care ajută la ameliorarea congestiei nazale asociată sinuzitei, nasului înfundat, febrei fânului şi alergiilor, precum şi pentru îngrijirea postoperatorie a nasului. Concentraţia de sare 2,6% are un efect osmotic şi susţine decongestionarea în mod natural a nasului. QUIXX® acute pot utiliza adulţii și copiii cu vârsta peste 3 ani. De asemenea, QUIXX® acute poate fi utilizat în timpul sarcinii şi al alăptării.

Mai multe informații găsiți pe www.quixx.md

Acestea sunt dispozitive medicale. Se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresați-vă medicului sau farmacistului.

...

Reprezentanța „Berlin-Chemie/Menarini” în R. Moldova str. Alexandru cel Bun, 85, or. Chișinau, MD-2012; Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal