O rețea de benzinării anunță că va dona carburanți autorităților locale în lupta împotriva răspândirii virusului COVID19

O rețea de benzinării anunță că va dona carburanți autorităților locale în lupta împotriva răspândirii virusului COVID19

Rompetrol Moldova, companie membră a Grupului KMG International (aparține întreprinderii naționale KazMunayGas din Kazahstan), va dona circa 6 500 litri de carburanți către administrațiile locale din Chișinău, Soroca, Hâncești, Bălți și Ungheni. Scopul acțiunii este de a susține eforturile în combaterea noului tip de coronavirus - COVID-19.

„A venit timpul să dăm dovadă de solidaritate și să susținem eforturile autorităților în lupta împotriva pandemiei cauzate de noul tip de coronavirus, COVID-19. În situația creată, este foarte important să sprijinim medicii și personalul medical, care lucrează non-stop și salvează viețile oamenilor. Le mulțumesc colegilor care lucrează sub brandul Rompetrol pentru profesionalism și pentru toate măsurile luate de a proteja angajații companiei și clienții acesteia, precum și pentru livrarea combustibilului fără întreruperi și în cele mai sigure condiții”, a declarat Askar Zhaparov, Directorul General al Rompetrol Moldova.

Cum se va repartiza donația

Publicitate

Carburantul va fi alocat regiilor municipale direct resposabile și implicate în dezinfectarea locurilor publice, livrarea și asigurarea produselor și echipamentelor medicale, dar și în transferul cadrelor medicale către spitale și locurile de odihnă.

Toate companiile care fac parte din Grupul KMG International, inclusiv și Rompetrol Moldova, și-a activat recent planul de gestionare a situațiilor de criză privind gestionarea operațiunilor și activităților grupului din toată regiunea Mării Negre. Acesta respectă toate recomandările și deciziile adoptate de autoritățile locale și centrale.

Măsuri suplimentare de protejare a clienților și angajaților

La începutul lunii februarie, în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus, companiile din cadrul Grupului KMG International, în special Rompetrol Moldova, au implementat o serie de măsuri pentru a proteja angajații, clienții și spațiul de lucru (clădiri administrative, depozite, benzinării). La nivel sediului s-a introdus un program de lucru flexibil pentru angajați, precum și posibilitatea de a lucra de acasă, dar și alte măsuri specifice precum limitarea/anularea deplasărilor în interes de serviciu, reintegrarea la întoarcerea dintr-o călătorie înafara țării (lucrul de la domiciliu pentru cel puțin 7 zile de la întoarcerea din zone neafectate și 14 zile de la întoarcerea din zone afectate) sau limitarea ședințelor (prezență fizică de maxim 7 persoane).

În același timp, compania a luat toate măsurile necesare pentru a reduce la minim riscurile legate de eventuale întreruperi în furnizarea de produse și carburanți către benzinării și clienții corporativi.

Pentru spațiile de lucru s-au luat măsuri suplimentare pentru creșterea acțiunilor de igienizare a spațiilor comune: igienizarea/dezinfectarea suprafețelor directe de contact din oră în oră, curățarea/spălarea pardoselii de cel puțin de patru ori pe zi; dotarea cu materiale (dezinfectanți, măști, mănuși), informarea angajaților cu privire la creșterea măsurilor de igienă, conduită și prevenție.

Din grija pentru sănătatea și siguranța angajaților și clienților, au fost suplinite stocurile de materiale/ consumabile specifice (dezinfectanți, șervețele umede, etc). În același timp, s-au luat măsuri precum păstrarea unei distanțe între clienți de cel puțin un metru sau de fluidizare a traficului auto la stațiile PECO.

Rompetrol Moldova își încurajează clienții să respecte toate indicațiile personalului de la benzinării și să respecte măsurile adoptate pentru prevenirea răspândirii COVID-19. De asemenea, compania recomandă clienților să alimenteze cu ajutorul cardului „Card Rompetrol”, pentru a plăti direct la pompă și astfel, a reduce interacțiunea în stații.

Despre Rompetrol Moldova

Rompetrol Moldova este unul din cei mai mari importatori de combustibil din Moldova. Compania face parte din Grupul KMG International, deținut de compania națională de petrol și gaze din Kazahstan, KazMunayGas. Rompetrol Moldova a creat peste 1 000 de locuri de muncă în cei 17 ani de existență pe piața locală. La ora actuală, compania operează o rețea alcătuită din 89 de stații de carburanți, amplasate în toată țara.

www.rompetrol.md

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal