Constantin Țuțu a revenit în țară și s-a predat procurorilor: Urmează să stea în carantină 14 zile

Constantin Țuțu a revenit în țară și s-a predat procurorilor: Urmează să stea în carantină 14 zile

Fostul deputat Constantin Țuțu urmează să fie reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție. Poliția de Frontieră a informat în această dimineață instituția și a solicitat preluarea fostului parlamentar, care a încercat să intre în țară prin punctul de trecere Leușeni - Albița. Informația a fost confirmată de ofițera CNA și Procuratura Generală.

„Confirm că Poliția de Frontieră a informat CNA privind intrarea în Republica Moldova a unei persoane aflate în căutare, pe numele căreia este eliberat mandat de arestare. Este vorba despre un fost deputat, dosarul căruia de află în gestiunea Procuraturii Anticoruptie. În aceste clipe, un grup de intervenție al CNA se deplasează la Leușeni pentru a prelua persoana. Voi reveni cu detalii”, a declarat pentru AGORA ofițera de presă a CNA, Angela Starinschi.

Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, fostul deputat Constantin Țuțu s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova.

Publicitate

„Acesta urmează a fi preluat de Procuratura Anticorupție pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală ce se impun, inclusiv aducerea la cunoștință a învinuirii și audiere în cadrul dosarului intentat pentru trafic de influență și îmbogățire ilicită. Reieșind din prevederile dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, numitul urmează a se afla în stare de carantină timp de 14 zile”, se arată în comunicat.

Amintim că fostul deputat PD, Constantin Țuțu, a intrat în România în luna august 2019, iar de atunci s-a aflat acolo. Datele se conțin într-un răspuns de la Biroul Național Interpol (BNI) din cadrul Poliției române oferit Centrului Național Anticorupție.

Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare națională și internațională la 27 septembrie 2019. Fostul democrat figurează în două dosare în Republica Moldova, fiind acuzat de trafic de influență în baza articolului 326 din Codul penal. Țuțu ar fi pretins și luat 20 de mii de euro de la apropiații unui bărbat aflat în detenție în schimbul promisiunii de a influența deciziile procurorilor, așa încât bărbatul să fie eliberat.

La 1 octombrie, procurorul general interimar Dumitru Robu a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite. Țuțu este acuzat că ar fi comis infracțiunea în perioada anilor 2014 – 2018.

Pe 10 decembrie, Interpolul a acceptat cererea R. Moldova de a-l da în căutare internațională pe Țuțu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal