10 milioane de lei din partea Orange Moldova, în combatearea COVID-19: Echipamente de protecție, servicii gratuite și mai mult Internet

10 milioane de lei din partea Orange Moldova, în combatearea COVID-19: Echipamente de protecție, servicii gratuite și mai mult Internet

Compania Orange Moldova anunță, probabil, cea mai mare donație de până acum în contextul pandemiei COVID-19. Este vorba de echipamente de protecțiepentru medici și servicii Internet și minute gratuite destinate medicilor și profesorilor, toate fiind evaluate la peste 10 milioane de lei.

În prezent, compania asigură conectivitatea pentru 2,6 milioane de clienţi și anunță că toți au primit un bonus de 5 GB trafic Internet, iar clienţii LOVE acum au acces la grila TV Premium cu 180 de canale incluse.

Totodată, Orange Moldova anunță că a iniţiat procesul de achiziționare a 15.000 de seturi de protecție pentru lucrătorii medicali, constituite din mănuși, costume, măști cu protecție sporită, ecrane de protecție și botoși de unică folosință, în valoare totală de opt milioane de lei.

Publicitate

Orange Moldova va aloca de asemenea câte 360 de minute, gratuit, pentru circa 3.000 de lucrători medicali din toată ţara, care muncesc în circa 200 de instituţii medicale private şi de stat. 130 de instituţii de stat vor beneficia de o lună gratuită de servicii voice şi Internet.

„Împreună cu echipa, din primele zile a apariţiei pericolului cauzat de COVID-19, lucrăm pentru a reitera că suntem solidari cu MOLDOVA. Astăzi anunţăm că implicarea Orange pentru a susţine sistemul medical şi cel educaţional, în special medicii şi profesorii, se estimează la 10 milioane de lei. În această perioadă viabilitatea şi buna funcţionare a sistemului ocrotirii sănătăţii este una crucială pentru viitor. Încă două milioane de lei vor fi alocate sub formă de servicii de comunicare. Orange va continua să urmărească evoluţia situaţiei şi să rămână solidară pe toată durata acestei pandemii”, a declarat directorul general Orange Moldova, Julien Ducarroz.

Pentru sistemul educaţional din ţară compania promite să le ofere câte 50 GB Internet gratuit profesorilor, timp de două luni. Totodată, angajații Orange, în cadrul unei campanii interne, au colectat peste 400 de mii de lei, bani, care vor fi direcționați suplimentar la cele 8 milioane, pentru achiziționarea de echipamente de protecție pentru sistemul medical.

De menționat că din dată de 11 martie curent, Orange Moldova a înregistrat o creștere a traficului cu până la 20%.

Amintim că de la răspândirea noului tip de coronavirus în Republica Moldova, zeci de companii s-au solidarizat și au venit cu donații în sprijinul sistemului medical. Spre exemplu, Grupul Purcari a anunțat că va contribui cu 2 milioane de lei către un fond adresat combaterii epidemiei COVID-19 în Republica Moldova și România. Jumătate de sumă vine direct de la fondator, Victor Bostan. La fel, președintele Consiliului de Administrație va renunța la salariul de un an, iar membrii consiliului vor ceda câte jumătate de salariu pentru trei luni. CEO va ceda salariul pentru șase luni, managementul de top - 25% cedare salariu pentru trei luni.

La fel, Kaufland Moldova a decis să ofere peste 2.000.000 de lei, instituțiilor mecicale Naționale și Municipale, care se află în prima linie de luptă împotriva COVID-19.

Orange este cel mai mare operator de telefonie mobilă din Republcva Moldova.

Citește și: Antreprenorii din R. Moldova continuă să doneze, pentru a spune NU pandemiei de coronavirus

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal