Ruslan Cojocaru - Viziunea față de crize, educație financiară, Tucano Coffee, Oliva Verde și NOTA lui DE PLATĂ (VIDEO)

Ruslan Cojocaru - Viziunea față de crize, educație financiară, Tucano Coffee, Oliva Verde și NOTA lui DE PLATĂ (VIDEO)

„Crizele cu cât mai mult dor, cu atât mai mult creștem”, asta ne-a spus Ruslan Cojocaru, în urmă cu câteva săptămâni, atunci când R. Moldova nici nu își imagina că va trebui să țină piept unei pandemii veritabile. Și cu speranța că #stațiacasă, vă îndemnăm să urmăriți un interviu despre Nota de Plată a fondatorului Tucano Coffee și rețeaua de restaurante Oliva, despre banii investiți și pierduți, cifre de afaceri, provocarea de a deschide restaurantul Oliva Verde și ce instrumente a pregătit, pentru a însuși copiilor cultura banilor.

Ruslan Cojocaru e unul din cei mai neordinari și experimentați oameni de afaceri din R. Moldova. E antreprenorul care a implementat sistemul de francize și are o viziune deosebită față de crizele financiare, gestionarea banilor și strategia unei vieți sănătoase.

Publicitate

E mai colorat să faci afacerea ta. E o cale grea și riscantă, dar ea merită toate eforturile

Ruslan Cojocaru

Autor:

„În primul rând trebuie să dai ca să primești mai mult. Când eram mai tânăr, încercam mai mult să dau. Să oferi timp, resursele, pentru ca asta să se întoarcă cu timpul în beneficiul tău. Foarte mulți, toți banii pe care îi au îi cheltuie pe chestii de modă, dar fiecare ar trebui să își pună 10% din câștig ca investiții. Asta spune Robert Kiyosaki, un promotor al culturii financiare. Asta e cheița, să îi câștigi și să îi reinvestești. E complicat să reinvestești sume mici, dar sunt modalități care ar lucra. Eu aș vrea foarte mult să promovez cultura antreprenoriatului. E mult mai ușor să mergi pe calea că uite mă angajez și câștig acolo minim necesar și îmi ajunge”.

Oliva Verde - Echipa era deja angajată și am decis să riscăm

Ruslan Cojocaru

Autor:

„Mie foarte mult mi-a plăcut această clădire. Am avut multe negocieri și nu prea reușeam ce doream. Foarte mult m-a ajutat soția. Ea a crezut în acest local și conducătorul direcției a spus că „Ruslan, aici o să fie un local bun”. Fetele m-au convins. Noi, când am luat decizia, să investim în acest proiect, TVA era 10%. Era o normă pentru noi. Când am făcut business planul, era planificată această cotă și după schimbarea legislației, proiectul a fost sub întrebare. Astfel, noi trebuia să vindem mai mult aici ca să acoperim. Am făcut o pauză, am analizat cu colegii. Până la urmă am decis să ne mișcăm, pentru că în primul rând mai mult de jumătate din investiție era făcută. Echipa era deja angajată. Și am decis să riscăm. Câți bani ați investit în acest restaurant? 250.000 euro”.

Cea mai mare greșeală a fost că ceream prea mult de la echipă

Ruslan Cojocaru

Autor:

„Pe parcursul a multor ani eram cu pretenții. Aici e puțin, s-ar putea mai mult! Vedeam mai mult ce nu e bine, decât ce e bine. Cred că misiunea unui antreprenor sau lider e să dezvolte oamenii, dar îi poți dezvolta doar atunci când ai încredere în ei. Crizele sunt o parte normală a creșterii. Cu cât mai mult doare, cu atât mai mult crești”.

Cu mușchiul antreprenorial este ușor de lucrat, atunci când ești tânăr

Ruslan Cojocaru

Autor:

„După zece ani lucrați într-o companie, e foarte greu să devii antreprenor. Mușchiul se atrofiază și să devii antreprenor devine doar un vis. Oricine poate încerca. Care e diferența dintre antreprenor și persoana, care nu are un șef și lucrează pentru el? Antreprenorul creează ceva care poate lucra fără el. Aici trebuie să ai talente, să poți risca, să ai încredere. Eu cred că doar 10% sau 20% din oameni au aceste capacități, iar alții au alte capacități, care nu sunt mai prejos decât cele ale unui antreprenor”.

Fiecare trebuie să aibă nu doar un scop, ci o viziune, o stea polară

Ruslan Cojocaru

Autor:

„Pentru mine steaua polară e ca să mă dezvolt mai mult, să cresc și să îl redescopăr pe Dumnezeu prin iubire. Asta îmi dă puteri. Instrumentul meu e ca în fiecare om să văd personalitate și să îl primesc așa cum este. La fel, trebuie să aibă și o misiune prin care își descoperă talentele. Fericirea și energia adevărată vine atunci, când omul își realizează misiunea”.

Nota mea de plată a fost greșelile pe care le-am făcut. Ele au fost foarte mari

Ruslan Cojocaru

Autor:

„Cele mai mari greșeli au fost în relațiile cu oamenii. Am subestimat mulți oameni, i-am criticat fără motiv. Poate i-am folosit chiar dacă a fost inconștient și a fost cea mai mare notă de plată. Dacă vă amintiți istorioara cu țintele, când tata bătea câte o țintă în ușă pentru fiecare boroboață a fiului. Iată acum eu încerc să scot câte o țintă și să întorc poate altor oameni, pentru toate greșelile pe care le-am făcut”.

Nota ta de plată e să dai like și share. Nu uita, abonează-te la canulul de youtube AGORA.

02.12 Calitățile, care trebuie să le dețină un antreprenor;

02.55 Începutul în business, prima afacere, primul coffee shop Tucano;

05.07 Despre concurența în afaceri;

06.04 Primii bani investiți în Tucano Coffee;

07.47 De unde sunt importate boabele de cafea, despre calitate și cheltuieli;

08.26 Sistemul de francize, cum funcționează și care e venitul francizorului;

10. 55 Credite, despre avantaje și riscuri;

11.52 Sfaturi pentru gestionarea eficientă a banilor;

14.15 Programul, după care se conduce zilnic Ruslan Cojocaru;

15.05 Ruslan Cojocaru, despre strategia vieții și tehnici, sfaturi pentru încărcarea energetică;

20.30 Ideea de a deschide restaurantul Oliva Verde;

21.03 Despre domeniul HORECA;

21.40 Provocarea și riscurile de a deschide restaurantul Oliva Verde, banii investiți;

25:00 Despre obiectivele financiare;

25:30 Cum reușește Ruslan Cojocaru să administreze toate afacerile;

25.45 Planuri de viitor și priorități;

27.16 Eșecuri în afaceri, greșeli, cea mai mare sumă pierdută;

28.50 Abordarea față de crize;

29.03 Sfaturi pentru un business plan de calitate, care dă rezultate;

29.45 Modul în care își educă financiar cei trei copii;

31.35 Influența și importanța partenerului de viață;

21.25 Sfaturi pentru tinerii antreprenori;

34.30 Cărți recomandate de Ruslan Cojocaru;

35.26 Nota de plată achitată de Ruslan Cojocaru, pentru ceea ce este acum;

...

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal