Bilanțul ultimelor ore: 353 de cazuri în total, 37 de cazuri grave, 6 gravide infectate cu COVID-19

Bilanțul ultimelor ore: 353 de cazuri în total, 37 de cazuri grave, 6 gravide infectate cu COVID-19

În prezent în țara noastră sunt înregistrate 353 de cazuri de infecție cu COVID-19. 73 dintre cazuri sunt de import, iar restul, adică marea majoritate sunt cu trasmitere locală. Declarații despre starea în care se află persoanele infectate dar și despre felul în care sunt distribuite cazurile pe țară au fost făcute de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă.

„Avem 353 de cazuri de infecție cu COVD-19. 73 de cazuri sunt de import: Italia, Ucraina, Marea Britanie, Franța, România, Federația Rusă, Elveția, Cehia, Germania, Bulgaria, Belarus, Austria. Cazuri secundare cu transmitere locală sunt 280, iar repartizarea lor este următoarea: Chișinău, Ștefan Vodă, Soroca, Hîncești, Ialoveni, Cahul, Sângerei, Căușeni, Anenii Noi, Taraclia, Râșcani, Orhei, Bălți, Strășeni, Cantemir, Briceni și regiunea din stânga Nistrului”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ministra a vorbit și despre starea de sănătate a persoanelor infectate cu coronavirus:

Publicitate

„La spitalul Toma Ciorbă sunt internate 125 de persoane, 26 în stare gravă, 64 în stare medie, restul în stare satisfăcătoare. La Spitalul de Boli Infecțioase pentru Copii sunt internate 33 de persoane cu COVID-19, 11 adulți și 22 de copii. Starea a 27 dintre aceștia este medie, iar starea celorlalți este satisfăcătoare”.

Viorica Dumbrăveanu a mai spus că la Spitalul Clinic Republican sunt internate 15 persoane cu COVID-19. Unsprezece persoane se află în stare gravă, iar cinci în stare satisfăcătoare.

„ La clinica Emilian Coțaga este internată acea mamă care la prima probă testul a ieșit negativ. Sperăm și a doua probă să fie negativă și s-o externăm. La Spitalul Ministerului Sănătății sunt internați 82 de pacienți – 31 în stare medie și 51 în stare satisfăcătoare”, a spus șefa de la Sănătate.

Totodată, ministra a prezentat raportul persoanelor internate în spitalele din țară:

„La Bălți sunt internate 16 persoane: 10 în stare de gravitate medie, 6 în stare satisfăcătoare. La Căușeni sunt internate 14 persoane: 5 se află în stare medie, 9 în stare satisfăcătoare.De asemenea, la Cahul este internată o persoană”.

Dumbrăveanu a precizat că la spitalul Arhanghelul Mihail din capitală sunt internate 4 persoane care se află în stare medie. La Maternitatea Nr.2 avem 6 persoane infectate, 3 persoane au stare e gravitate medie și 3 stare satisfăcătoare.

„Avem 5 persoane infectate cu COVID-19 care sunt internate la Institutul Medicină de Urgență. Ele au nevoie de urgențe medico-chirurgicale și beneficiază de asistență în cadrul acestei instituții”, a mai spus Dumbrăveanu.

AGORA amintește că numărul total de îmbolnăviri cu COVID-19 în R. Moldova se ridică la 353 cazuri, după ce pe 31 martie, au fost confirmate alte 55 de cazuri.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal