Ministerul de Externe a identificat lista țărilor din care ar putea fi organizate curse charter, prioritare, către Moldova

Ministerul de Externe a identificat lista țărilor din care ar putea fi organizate curse charter, prioritare, către Moldova

Autoritățile de la Chișinău au făcut o listă a destinațiilor din care  ar putea fi operate zboruri charter, în mod prioritar. Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, în cadrul unui briefing de presă. Șeful de la Externe a precizat că numărul doritorilor de a reveni în țară este extrem de mare, dar prioritate vor avea anumite categorii de cetățeni.

„Având în vedere că graficul va fi stabilit în următoarele zile, ne propunem să comunicăm planificarea zborurilor pentru următoarele 2 săptămâni. Deja am identificat țările din care ar trebui să fie organizate aceste curse charter aeriene spre Republica Moldova. Printre acestea ne dorim să organizăm noi curse charter, cu prioritate din: Londra, Dublin, Madrid, Frankfurt, Bruxelles, Varșovia, Lisabona, Milano, Paris, Moscova, Roma, Amsterdam, Praga. Acestea sunt propunerile MAE cu privire la organizarea liniilor charter”, a spus Țulea.

Țulea a vorbit și despre categoriile de persoane care vor fi incluse în listele de zbor, în primul rând:

Publicitate

„Avem o analiză completă a listelor doritorilor, știm care sunt cetățenii care vor fi incluși în listele prioritare. MAE va întocmi listele acordând prioritare studenților, celor aflați la tratament, celor care nu mai au bani să stea în țările de reședință actuală și celor care au nevoie urgentă să ajungă. Avem un număr enorm de solicitări”.

Totodată, șeful de la Externe i-a îndemnat pe oameni să se informeze cu privire la zborurile efectuate spre Moldova doar din surse oficiale, pentru a evita contactul cu impostorii. Cât despre graficul zborurilor, ministrul a declarat că există o procedură stabilită.

„Autoritatea Aeronautică Civilă, în baza listelor care vor fi furnizate săptămânal, dar sper să avem posibilitatea să furnizăm liste de câteva ori pe zi, va propune graficul efectuării curselor avia. Comisia Situații Excepționale va aproba acest grafic, apoi vom comunica informația”, a menționat oficialul.

Țulea a mai spus că Autoritatea Aeronautică Civilă va selecta operatorii în regim transparent, agreînd un preț minim pentru bilete. Respectiv, doar acești operatori vor fi autorizați pentru a opera cursele spre Moldova. De asemenea, operatorii selectați de autoritățile de la Chișinău vor fi obligați să prezinte public toată informația despre orarul și costurile zborurilor, dar și alte detalii.

AGORA amintește că miercuri și joi, mai mulți moldoveni aflați peste hotarele țării se vor întoarce acasă. Asta după ce Comisia pentru Situații Excepționale a autorizat cursele Chișinău - Paris - Chișinău, care fi efectuată, miercuri, de compania Flyone, și cursa Dubai - Chișinău - Otopeni, care va fi operată, joi, de compania BlueAir.

Precizăm că pe 30 martie, Comisia pentru Situații Excepționale a autorizat cinci curse aeriene charter pentru a transporta cetățenii aflați peste hotare. Primul zbor a avut loc ieri, 31 martie, în direcția Chișinău- Paris-Chișinău. Zborurile vor fi operate de două companii aeriene „Air Moldova” și „Flyone”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal