Albumul „Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin” a obținut locul I la Gourmand World Cookbook Awards 2020

Albumul „Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin” a obținut locul I la Gourmand World Cookbook Awards 2020

Premiul I pentru zona Europei de Est la concursul Gourmand World Cookbook Awards merge în acest an în Republica Moldova. Albumul Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin, de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov, apărut la Editura Cartier, în 2019 obține primul loc și a fost deja anunțat pe pagina oficială a celebrului concurs. 

„Pentru prima dată de la înființarea acestui premiu, în 1995, facem publică lista celor mai buni din lume înainte de ceremonia de premiere. Călătoriile internaționale sunt acum imposibile. Mulți dintre câștigătorii noștri stau acum în casele lor pentru mai multe săptămâni și de aceea ne-am gândit că făcând publică lista acum poate face sute de oameni mai fericiți în aceste vremuri dificile. Obiectivul nostru cel mare este să încercăm să ajutăm pe acei care „gătesc prin cuvinte” în orice fel posibil. Acestea sunt niște cărți specifice care te ajută să rămâi în dispoziție bună,” a declarat Edouard Cointreau, președintele Gourmand World Cookbook Awards.

Publicitate

Autor:

Premiile pentru Europa de Est au fost repartizate astfel:

1) Republica Moldova: Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin, de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov. (Editura Cartier, 2019)

2) Ungaria: Hangulatfüggő, de Aklexandra Horváth (Bonex Press 2019)

3) Australia: Baltic, de Simon Bajada (Hardie Grant 2019)

3) Croația: Wild Plate, de Maja Duka și Ada Seferagić (2019)

Angela Brașoveanu este una dintre cele mai originale jurnaliste din Republica Moldova. Pe parcursul anilor, a editat mai multe reviste: Cartier-magazin, Revista cărților, Capitala-magazin, Punkt, remarcabile prin concept, stil, ironie și lipsa de teme tabu. A organizat, în 2006, Clubul hedoniștilor, primul club de degustări de vin din țară, care adună atât profesioniști ai domeniului, cât și amatori ce vor să cunoască mai mult. Din 2017 realizează emisiunea Egoist la TV8. Călătoriile, artele, oamenii, gastronomia și vinul au interesat-o întotdeauna, a scris despre toate și, cu îngăduința stelelor, va mai scrie (brasoveanu.com).

Roman Rybaleov este unul dintre cei mai buni fotografi din Republica Moldova. Licențiat al Academiei de Fotografie din Moscova, are mai multe premii internaționale și naționale, a fost numit în repetate rânduri, de către revistele locale, Fotograful Anului. Din 2009 a creat propria Școală de Fotografie, care are deja peste 1000 de absolvenți. Este pasionat de oameni și călătorii. A organizat, împreună cu școala, zeci de phototrip-uri atât prin Republica Moldova și România, cât și în diferite colțuri ale lumii, de unde au revenit întotdeauna cu capturi demne de reviste internaționale (rybaleov.com).

Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin, de Angela Brașoveanu & Roman Rybaleov, a luat și Premiul de Excelenţă la Gala GastroArt & Vinul.ro, București, cel mai mare Festival de vinuri și street food din România, Wine and Street Food Festival (27-29 septembrie 2019).

Volumul va apărea și în ediție franceză în traducerea lui Veronique North-Minca și în ediție engleză în traducerea Monicăi Predatu.

Evenimentul de premiere al celei de-a 25-a ediții, va avea loc la Paris și în China, după ce starea de urgență în legătură cu Coronavirus se va încheia și se preconizează a fi și mai mare decât în ceilalți ani. La concurs au fost selectate cărți din de peste 230 țări și este considerat cel mai mare eveniment din lume în domeniul gastronomiei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal