Compania care a operat zborul din Paris în cazul celor 220 de moldoveni blocați pe aeroport vine cu explicații

Compania care a operat zborul din Paris în cazul celor 220 de moldoveni blocați pe aeroport vine cu explicații

După ce 220 de cetățeni ai R. Moldova s-au pomenit blocați la 30 martie pe un aeroport din Paris în așteptarea zborului spre Chișinău, compania „Transeric Tur”, cea care a contractat cursa, vine cu explicații referitor la cele întâmplate. Potrivit lor, la mijloc ar fi fost o eroare tehnică, fapt ce a amânat obținerea autorizației de zbor pentru o zi.

Potrivit SC „Transeric Tur”, în urma negocierilor cu CA „Air Moldova”, la 24 martie a fost semnat contract pentru o cursă charter Paris-Chișinău la prețul de 46.200 euro pentru 30 martie. Avionul urma să decoleze din aeroportul Beauvais. Costul biletului pentru un pasager era de 270 de euro.

La 26 martie, aeroportul low-cost Beauvais și-a suspendat activitatea în legătură cu pandemia de Covid-19, în continuare cursa fiind operată prin intermediul aeroportului Charles de Gaulle. Astfel, prețul zborului a crescut la 53.200 euro, iar costul biletului pentru o persoană s-a majorat până la 300 euro. Compania afirmă că pasagerii au fost anunțați din timp despre aceasta.

Publicitate

„Pentru 30 martie au fost organizate toate demersurile necesare pentru ca această cursă să aibă loc, respectiv compania și-a asumat doar rolul de a contracta serviciile companiei „Air Moldova””, spun reprezentanții „Transeric Tur”, care afirmă că erau siguri că există autorizația Comisiei Situații Excepționale.

„Siguranța că zborul va avea loc a fost legată și de faptul că compania Air Moldova a emis la acea dată și planul de zbor, respectiv și aeroportul Charles de Gaulle a anunțat că urmează să aibă loc cursa. Cu regret s-a întâmplat că autorizarea s-a realizat doar în data de 31 martie, respectiv cei 220 de pasageri, cu regret au fost nevoiți să petreacă o noapte în aeroport”, spun reprezentanții „Transeric Tur”.

Compania definește situația creată drept o eroare tehnică. „Ne exprimăm profundul regret vis-a-vis de situația creată și reiterăm angajamentul companiei de a asigura calitatea serviciilor de transport la cea mai înaltă calitate”, se arată în mesajul companiei.

Amintim că la 220 de cetățeni ai R. Moldova au rămas blocați pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Oamenii se arătau nemulțumiți de cele întâmplate și dădeau vina pe compani „Transeric Tur” și Guvernul de la Chișinău că i-au dus în eroare și nu au organizat permisul de zbor. Oamenii au fost nevoiți să înnopteze în aeroport până a doua zi, la 31 martie, pentru când a fost amânat zborul.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal