Care este graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetățenilor moldoveni pentru perioada 6-19 aprilie

Care este graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetățenilor moldoveni pentru perioada 6-19 aprilie

În perioada 6-19 aprilie vor fi operate mai multe curse charter pentru repatrierea cetățenilor moldoveni aflați în afara țării. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, a prezentat destinațiile din care vor fi operate zboruri dar și divizarea calendaristică a curselor.

Ajutorul pentru cetățenii noștri din afara țării, care se află în situații dificile, este un obiectiv major al MAE și al misiunilor diplomatice. Grație eforturilor dipomației moldovenești, în perioada 15 martie -02 aprilie am reușit să ajutăm 4800 de cetățeni.

Astfel, potrivit ministrului, graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetățenilor moldoveni pentru perioada 6-19 aprilie 2020 a fost adoptat prin dispoziția Comisiei Situații Excepționale, fiind aprobate zboruri charter extraordinare din următoarele destinații: Frankfurt, Lisabona, Madrid, Bruxelles, Varșovia, Dublin, Londra.

Publicitate

În perioada perioada 13-19 aprilie vor fi efectuate zboruri spre Chișinău de la Amsterdam, Veneția, Paris, Berlin, Roma, Londra, Praga.

„Graficul va fi precizat pe zile ține cont de informațiile colectate de misiuni și de minister. Vor fi operate zboruri din anumite state de unde nu s-a zburat până acum, țări în care avem comunități mari de moldoveni. Listele de pasageri vor fi formate exclusiv în baza listelor compilate de misiunile diplomatice. Orice alte liste, create de oricine, nu sunt relevante”.

Țulea a reiterat că de prioritate la includerea pe listele de pasageri se vor bucura copiii, studenții, persoane aflate la tratament medical dar și cetățenii care se află în dificultate extremă.

„ Cetățenii selectați vor fi conectați personal pentru a primi detalii despre modalitatea de cumpărare a biletelor avia. Celelalte detalii tehnice vor fi comunicate prin canalele oficiale de operatorii avia selectați și de Autoritatea Aeronautică Civilă”, a mai spus oficialul.

Precizăm că pe 30 martie, Comisia pentru Situații Excepționale a autorizat cinci curse aeriene charter pentru a transporta cetățenii aflați peste hotare. Primul zbor a avut loc ieri, 31 martie, în direcția Chișinău- Paris-Chișinău. Zborurile vor fi operate de două companii aeriene „Air Moldova” și „Flyone”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal