O asistentă medicală din România, blamată de vecini că lucrează la spitalul de boli infecțioase. I-au aruncat clor peste ușă

O asistentă medicală din România, blamată de vecini că lucrează la spitalul de boli infecțioase. I-au aruncat clor peste ușă

O asistentă medicală din Galați a fost blamată pentru că are grijă de oameni infectați cu coronavirus. Speriată şi dezamăgită, femeia a scris pe Facebook că vecinii i-au aruncat clor pe uşă, i-au trimis poliţia acasă şi au dat-o afară dintr-un magazin, scrie Digi24.

Mihaela Moga Pal are 44 de ani şi lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. Ea spune că de la izbucnirea epidemiei de COVID-19 viaţa i s-a schimbat, nu din cauza virusului, ci a vecinilor din blocul în care locuieşte de 20 de ani. Ea a povestit pe Facebook ce a păţit în ultimele zile, iar postarea de pe reţeaua de socializare este însoţită de mesajul „Eu nu pot sta acasă”.

„Este foarte grav ce mi s-a putut întâmpla doar pentru simplul fapt că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase Galaţi. Vecinii din scara blocului unde am locuit mai bine de 20 de ani... Mi-au aruncat cu clor pe uşa apartamentului. Mi-au trimis poliţia acasă... M-au dat afară din magazinul blocului doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase! Ce să înţeleg.... E discriminare????”, a scris Mihaela Moga Pal pe Facebook.

Coșmarul asistentei medicale a început după ce colega sa de muncă a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, iar ea s-a autoizolat de familia sa într-un alt apartament.

„A doua zi am coborât echipată cu mască și mănuși ca să iau apă și pâine și i-am spus fetei de la magazin, cea care m-a dat ulterior afară ca pe un câine, că nu sunt izolată la domiciliu declarată la DSP, că m-am izolat pentru familia mea. Au mai fost câțiva vecini pe scară cu care m-am întâlnit și am văzut că au fugit efectiv de mine. Am tăcut. Am primit telefoane de la câțiva vecini care m-au întrebat ce caut în apartament. Am spus că am venit pentru că îmi este teamă pentru familie pentru că am doi copii. În momentul în care au aflat lucrul acesta, văzând mașina în fața blocului, au devenit și mai suspicioși.... Într-o seară, mi-a venit poliția la ușă și mi-a spus că am o sesizare de la unul din vecini. M-au întrebat de ce am venit aici și am explicat situatia, m-au verificat la DSP, și-au cerut scuze și au plecat.

Am plecat la serviciu. Seara, când am venit înapoi, am rămas izolată, pentru că așa mi s-a spus. Soțul a venit și a lăsat la ușă sacoșa. Nu a intrat nimeni în apartament. Am rămas izolată până pe data de 1 aprilie, dimineața. Am plecat la serviciu și când m-am întors am văzut pe scări apă cu miros de clor. Când am ajuns la etajul 4 am văzut că era ca și cum ai arunca o găleată cu apă pe ușă. Nu am intrat în casă. Am lăsat sacoșele și am plecat. Am mers la magazin să îmi iau apă... Nu am apucat să fac doi pași și vânzătoarea mi-a spus să ies afară: „lucrați la spitalul de boli infecțioase, nu aveți ce să căutați în magazin”. Am rămas fără cuvinte. Am lăsat capul în jos și am plecat. Am ajuns acasă plângând. I-am spus soțului meu ce s-a întâmplat. Am sunat la poliție... Soțul meu s-a dus la magazin și a întrebat-o pe vânzătoare de ce m-a dat afară, iar ea a spus că la indicația șefului, că lucrez la boli infecțioase. Asta m-a determinat să scriu... supărarea și mâhnirea. Vecinilor din blocul în care am locuit peste 20 de ani și care mă cunosc le-am explicat situația, dar în momentul în care am venit s-au retras de parcă aveam ciumă”, a povestit femeia pentru Digi24.

În total, bilanțul cazurilor de COVID-19 ajunge la 3.183, în România. În țara vecină au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus 118 persoane.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal