Vezi antreprenorii care s-au mobilizat și au făcut donații, pentru a oferi un sprijin în lupta cu COVID-19

Vezi antreprenorii care s-au mobilizat și au făcut donații, pentru a oferi un sprijin în lupta cu COVID-19

Antreprenorii din țara noastră s-au mobilizat ca niciodată și au ținut să demonstreze solidaritate față de cetățenii care se află în linia întâi cu epidemia cu coronavirus. Astfel, în utima săptămână, mai multe companii mari au făcut donații pentru sistemul medical și vin cu un apel către oameni să #steaacasă. 

Zernoff 

Compania Zernoff a donat 7.000 de litri de alcool medical Ministerului Sănătății din R. Moldova. Asta în contextul în care se înregistrează un deficit acut de materiale dezinfectante medicale cauzat de pandemia COVID-19. Potrivit OMS, dezinfectanții pe bază de etanol sunt cel mai eficient mijloc de protecție împotriva coronavirusului. În același timp, compania lucrează și la lansarea propriilor soluții dezinfectante sigure și eficiente. 

Orange 

Compania Orange Moldova a anunțat probabil, cea mai mare donație de până acum în contextul pandemiei COVID-19. Este vorba de echipamente de protecțiepentru medici și servicii Internet și minute gratuite destinate medicilor și profesorilor, toate fiind evaluate la peste 10 milioane de lei.

În prezent, compania asigură conectivitatea pentru 2,6 milioane de clienţi și anunță că toți au primit un bonus de 5 GB trafic Internet, iar clienţii LOVE acum au acces la grila TV Premium cu 180 de canale incluse. Totodată, Orange Moldova anunță că a iniţiat procesul de achiziționare a 15.000 de seturi de protecție pentru lucrătorii medicali, constituite din mănuși, costume, măști cu protecție sporită, ecrane de protecție și botoși de unică folosință, în valoare totală de opt milioane de lei. Orange Moldova va aloca de asemenea câte 360 de minute, gratuit, pentru circa 3.000 de lucrători medicali din toată ţara, care muncesc în circa 200 de instituţii medicale private şi de stat. 130 de instituţii de stat vor beneficia de o lună gratuită de servicii voice şi Internet.

GRAWE Carat Asigurări

În contextul situației epidemiologice, GRAWE Carat Asigurări a donat 1000 de teste Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Testele includ reactivi pentru toate etapele de lucru necesare unei investigații calitative și corespund normelor Organizației Mondiale a Sănătății. Reprezentanții companiei au declarat că „fiecare dintre noi este dator să lupte pentru combaterea acestui virus, iar GRAWE Carat a ales să doneze teste COVID-19. Faptul că 1.000 de compatrioți ai noștri vor putea fi astfel ajutați ne dă nouă speranță și puterea de a merge mai departe”. 

Kaufland Moldova

Kaufland Moldova s-a alăturat Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în efortul pe care îl depun în gestionarea situației epidemiologice legate de infecția cu Coronavirusul de tip nou și a donat 5.000 de teste pentru depistarea infecției. Precizăm că această acțiune este un suport suplimentar la donațiile anterioare de peste 2.000.000 de lei oferite instituțiilor naționale și municipale în lupta cu COVID-19.

Trans Eric Paris 

Compania Trans Eric Paris a decis să doneze profitul obținut în urma organizarii curselor charter Chișinău - Paris - Chișinău Spitalului Clinic de Boli Infectioase “Toma Ciorba”. Din acești bani au fost procurate lămpi bactericide mobile, aparataj de ventilare artificială, saltele specializate,  cooaler pentru apă. În total au fost donați peste 200 de mii de lei. 

Akson Medical 

Compania Akson Medical a donat produse medicale, care sunt necesare pentru protecția și prevenirea infecției cu  COVID-19. Mai exact, au fost oferite 30 de mii bucăți de mănuși medicale, 550 de halate chirurgicale și 50 sisteme de aspirație circuit închis pentru pacienții din Terapie Intensivă, către IMSP Institutul Medicina de Urgență, IMSP Boli Infecțioase Toma Ciorbă,  IMSP Spitalul Clinic Republican Timofei Moșneaga.

“Lactalis – Alba” SRL

Compania Lactalis-Alba a oferit medicilor și pacienților din cadrul a patru instituții medicale din țara noastră 6.000 de măști de unică folosință și o tonă de lapte. Reprezentanții companiei spun că doar prin solidaritate vom reuși să depășim criza provocată de coronavirus. 

OLDCOM

Compania OLDCOM a oferit peste 7.000 de ciupici de cauciuc în valoare de aproape 200 mii de lei pentru medicii, care sunt în „prima linie”, în lupta împotriva virusului. Potrivit agentului economic, 10 instituții medicale au beneficiat de donație. 

Purcari

Grupul Purcari a anunțat că va contribui cu 2 milioane de lei către un fond adresat combaterii epidemiei COVID-19 în Republica Moldova și România. Jumătate de sumă vine direct de la fondator, Victor Bostan. La fel,  președintele Consiliului de Administrație va renunța la salariul de un an, iar membrii consiliului vor ceda câte jumătate de salariu pentru trei luni. CEO va ceda salariul pentru șase luni, managementul de top - 25% cedare salariu pentru trei luni.

Rompetrol Moldova

Rompetrol Moldova, companie membră a Grupului KMG International (aparține întreprinderii naționale KazMunayGas din Kazahstan) a donat  circa 6 500 litri de carburanți către administrațiile locale din Chișinău, Soroca, Hâncești, Bălți și Ungheni. Scopul acțiunii este de a susține eforturile în combaterea noului tip de coronavirus - COVID-19.

Le Bridge

Le Bridge Corporation Limited și Sandriliona au transferat 300 00 lei către fondul cu destinație specială creat de Ministerul Finanțelor. Proprietarul grupului de companii, Frank Arif, a declarat că nicio țară din lume nu a fost pregătită pentru o astfel de epidemie și împreună trebuie să reacționăm prompt și să ne unim eforturile pentru a soluționa criza apărută.

JLC Group 

Compania „JLC” S.A., „Incomlac” S.A. și rețeaua de supermarkete „Jardi”, parte a grupului „JLC Group”, a donat 150 de mii de lei, dintre care 60 de mii de lei au fost repartizați Fondului Medical „Valeriu Ghereg”, iar alți 90 de mii de lei - Primăriei Chișinău. 

Moldova Agroindbank

Moldova Agroindbank  a decis să doneze suma de 500 000 lei Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”. Reprezentanții  Instituției bancare susțin că osituaţie precum este cea cauzată de COVID-19 constituie un catalizator care  ar trebui să unească întreaga societate şi să-i mobilizeze pe oameni la fapte bune. 

Victoriabank

Și Victoriabank, parte a Grupului Banca Transilvania, a decis să susțină populația Republicii Moldova în această perioadă de impas, creată de virusul COVID-19. Prin urmare, conducerea băncii a decis donarea a 250 000 de lei în sprijinul spitalului clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă”.

Rețeaua de magazine „Family Market”, rețeaua de restaurante „SALAT”și fabrica de mezeluri „Mezellini”

Rețeaua de magazine „Family Market”, rețeaua de restaurante „SALAT”și fabrica de mezeluri „Mezellini” donează 150 000 de lei Spitalului de Boli infecțioase „Toma Ciorbă”. Compania nu a putut rămâne indiferentă și a decis să doneze această sumă de bani pentru achiziționarea echipamentelor și materialelor necesare în contextul epidemiei de Coronavirus în țara noastră.

Rogob

Compania „Rogob”, specializată în producerea de mezeluri, a decis să facă o donaţie de 100 000 lei Spitalului clinic de boli infecţioase „Toma Ciorbă”. Donaţia vine în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, cu care se confruntă la moment Republica Moldova.

Iute Credit

Echipa Iute Credit a decis să susțină cadrele medicale și pacienții afectați de virusul COVID-19, prin oferirea unei donații în valoare de 100 000 lei către IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

KinderMed

Pe 17 martie KinderMed a donat 100 de costume și 100 seturi de protecție (halate, manuși, măști, botoșei, bonete) și 10 litri de săpun lichid Spitalului de Boli Infectioase „Toma Ciorba". De asemenea,  pe 19 martie, clinica a donat 22 de costume speciale de protecție și 9 perechi de ochelari de protecție Institutului de Medicină Urgentă, medicilor care contactează primii cu bolnavii suspecti de Covid-19

Compania AZART Outlet

Compania AZART Outlet au donat  spitalului clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă” lenjerii de pat, prosoape, pijamale și scutece. Reprezentanții companiei sunt de părere că în contextul situației dificile cu care se confruntă în prezent Republica Moldova, fiecare cetățean își poate aduce aportul pentru a face un bine celor ce au nevoie acum de suport.

Medpark

Persoanele aflate în autoizolare, care se confruntă cu situații și întrebări de ordin medical, vor putea primi răspunsuri chiar de la medicii Medpark, apelând linia de suport telefonic „Medpark Acasă” la numărul 022 011 043 (apel gratuit). Spitalul Internațional Medpark a lansat linia telefonică pentru a oferi susținere informațională unora dintre cele mai vulnerabile categorii de populație pe timp de carantină: pacienților vârstnici, celor cu patologii asociate cardiovasculare și
părinților cu copii mici. Spitalul susține astfel demersul autorităților și al instituțiilor specializate de a limita epidemia prin îndemnul #StaiAcasă.

StarNet

Companie este convibsă că ceea de ce are nevoie omenirea acum este o doză bună de optimism și emoții pozitive. De aceea, au livrat 500 de kg de mere și apă potabilă pentru personalul de la Spitalul Republican din Chișinău. Reprezentanții companiei spun că prin intermediul acestei acțiuni și-au propus să susțină și producătorii agricoli locali și să-i încurajeze, totodată, pe agenții economici pentru gesturi frumoase.

Muvi Express

În scopul ajutorului afacerilor mici și mijlocii, precum și pentru dezvoltarea comerțului electronic, Muvi Express va oferi oricărei companii (contract nou de prestări servicii) câte 20 de livrări gratuite în perioada 23 martie – 10 aprilie 2020. Livrările se vor realiza în termen de 24-72 ore. Greutatea maximă a coletelor trebuie să fie de maxim 30 de kg. Nu se acceptă produse alimentare perisabile. Potențialii beneficiari trebuie să completeze acest formular.

Volta

„VOLTA'' a decis să doneze 50 000 lei, în fondul Primăriei Chișinău pentru combaterea COVID-19.

itaxi

Pe 16 martie compania itaxi anunța că oferă 900 de taxiuri, gratuit, în semn de solidaritate și respect, pentru cadrele medicale pentru a ajunge mai ușor la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, Spitalul Clinic Republican sau CNSMPU Spitalul de Urgență, Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. Comenzile pot fi efectuate la numerele 14222, 14428, 14999, sau prin aplicația #itaxi, cu prezentarea legitimației!

„Biroul de Credit” S.R.L

Compania s-a alăturat efortului comun al societății, depus în vederea susținerii celor implicați în lupta cu pandemia COVID-19. Compania a decis să doneze 100.000 de lei în sprijinul cadrelor medicale și a pacienților Spitalului Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

AGORA amintește că Primăria Chișinău a deschis un cont bancar pentru contribuțiile cetățenilor în lupta cu COVID-19. Sursele financiare pot fi donat atât de persoanele fizice, cât și de cele juridice, informează municipalitatea. Potrivit autorității locale, în ultima perioadă, locuitorii capitalei dau dovadă de solidaridate și inițiative de a contribui în măsura posibilităților pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, în capitală.

Dragă cititor,

Mii de oameni ne citesc în aceste zile în căutarea informațiilor, răspunsurilor și a unui fir de speranță. Iar noi lucrăm ca să asigurăm un jurnalism responsabil care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțelegem mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească în aceste timpuri complicate.

Ce putem face noi acum, este să te informăm corect, din surse verificate. Când nu știi pe cine să crezi, vezi ce scrie AGORA.
Fiecare contribuție din partea cititorilor este valoroasă pentru activitatea redacției. Susține-ne cu un abonament de membru. Mulțumim

Vezi și aceste știri
Care este graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetățenilor moldoveni pentru perioada 6-19 aprilie

Care este graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetățenilor moldoveni pentru perioada 6-19 aprilie

„Coridor verde” în magazinele Kaufland pentru personalul medical, angajații MAI și cei ai Ministerului Apărării

„Coridor verde” în magazinele Kaufland pentru personalul medical, angajații MAI și cei ai Ministerului Apărării

O asistentă medicală din România, blamată de vecini că lucrează la spitalul de boli infecțioase. I-au aruncat clor peste ușă

O asistentă medicală din România, blamată de vecini că lucrează la spitalul de boli infecțioase. I-au aruncat clor peste ușă

Advertoriale
Răcorește-te cu METRO! Ce electrocasnice și accesorii frigorifice poți găsi în rețeaua de magazine (FOTO)

Răcorește-te cu METRO! Ce electrocasnice și accesorii frigorifice poți găsi în rețeaua de magazine (FOTO)

Copiii știu mai bine: Pericolele nevăzute (VIDEO)

Copiii știu mai bine: Pericolele nevăzute (VIDEO)

Câștigă o casă de vis, două automobile și 150 de super premii de la Carpet Outlet

Câștigă o casă de vis, două automobile și 150 de super premii de la Carpet Outlet

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Copiii știu mai bine: Pericolele nevăzute (VIDEO)
  Copiii știu mai bine: Pericolele nevăzute (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Natalia și Sergiu Nicoriuc s-au întors în țară după 14 ani de muncă în străinătate și s-au apucat de lemnărit (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Tatiana Miron, tânăra care a decis să revină din Spania pentru a dezvolta satele din Moldova (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Liderii lumii - sub lupă (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Gazul din Moldova, la fel de scump ca în Suedia. Cât costă un metru cub la vecini și în alte țări de pe continentul european
 • 2
  Comisia Europeană a prezentat un plan pentru a reduce dependența de resursele energetice din Rusia. R. Moldova, inclusă în „REPowerEU
 • 3
  Republica Moldova va găzdui reuniunea președinților de Parlament din cele opt state Baltice și Nordice
 • 4
  Mii de lituanieni au strâns bani pentru a cumpăra o dronă militară pe care o vor livra Ucrainei
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.