Cum este testată populația pentru COVID-19 în țările bogate. Germania pregătește „pașapoarte de imunitate” ca să redeschidă economia

Cum este testată populația pentru COVID-19 în țările bogate. Germania pregătește „pașapoarte de imunitate” ca să redeschidă economia

Înainte ca omenirea să găsească tratamentul și vaccinul pentru a opri răspândirea COVID-19, strategiile de testare devin instrumente puternice în lupta cu pandemia. Țări precum Germania, Marea Britanie și Statele Unite se confruntă cu sute de mii de cazuri cumulat și pot fi un exemplu de urmat pentru restul lumii, scrie Digi24. Tipurile de teste folosite la scară largă nu vor mai face față pentru mult timp, iar noi metode sunt în curs de elaborare. Unele state caută să-și dezmorțească economiile prin emiterea unor „pașapoarte” individuale de imunitate și, totodată, să fie cu un pas înaintea epidemiei.

China – testarea în masă

Având în vedere experiența Chinei de la începutul anilor 2000 cu Sars și că este foarte probabil să fi fost sursa ultimului tip de coronavirus, statul asiatic a efectuat până la sfârșitul lunii martie peste 320.000 de teste, potrivit The Guardian.

Unul dintre primele tipuri de teste a fost dezvoltat în China continentală de către Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor. Informațiile despre acel test au fost publicate pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății pe 24 ianuarie, imediat după anunțul privind carantinarea orașului Wuhan.

Fiind unul dintre cei mai mari producători de materiale chimice, China a putut să grăbească producția de kituri de testare.

Stategia Chinei de a combate puternic infecția prin diferite forme stricte de control și testare a ajutat la încetinirea răspândirii, în timp ce pandemia lua avânt în alte părți ale lumii, potrivit Business Insider.

„Sute de mii de oameni din China nu s-au infectat cu COVID-19 datorită acestui răspuns agresiv”, spune doctorul Bruce Aylward, membru al Organizației Mondiale a Sănătății. Potrivit acestuia, tehnicile folosite sunt instrumente clasice din domeniul Sănătății Publice, însă care au fost aplicate „cu o abordare riguroasă și inovatoare la o scară care nu s-a mai văzut în istorie”.

Pacienții confirmați cu COVID-19 au fost fie trimiși în centre de izolare sau spitale, a relatat Aylward pentru publicația the Times. „La început în Wuhan dura 15 zile de la îmbolnăvire până la spitalizare”, a declarat acesta. „Au redus la două zile de la simptome la izolare”.

Totodată, testele și costurile aferente au fost suportate de guvern.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal