China – testarea în masă
Având în vedere experiența Chinei de la începutul anilor 2000 cu Sars și că este foarte probabil să fi fost sursa ultimului tip de coronavirus, statul asiatic a efectuat până la sfârșitul lunii martie peste 320.000 de teste, potrivit The Guardian.
Unul dintre primele tipuri de teste a fost dezvoltat în China continentală de către Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor. Informațiile despre acel test au fost publicate pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății pe 24 ianuarie, imediat după anunțul privind carantinarea orașului Wuhan.
Fiind unul dintre cei mai mari producători de materiale chimice, China a putut să grăbească producția de kituri de testare.
Stategia Chinei de a combate puternic infecția prin diferite forme stricte de control și testare a ajutat la încetinirea răspândirii, în timp ce pandemia lua avânt în alte părți ale lumii, potrivit Business Insider.
„Sute de mii de oameni din China nu s-au infectat cu COVID-19 datorită acestui răspuns agresiv”, spune doctorul Bruce Aylward, membru al Organizației Mondiale a Sănătății. Potrivit acestuia, tehnicile folosite sunt instrumente clasice din domeniul Sănătății Publice, însă care au fost aplicate „cu o abordare riguroasă și inovatoare la o scară care nu s-a mai văzut în istorie”.
Pacienții confirmați cu COVID-19 au fost fie trimiși în centre de izolare sau spitale, a relatat Aylward pentru publicația the Times. „La început în Wuhan dura 15 zile de la îmbolnăvire până la spitalizare”, a declarat acesta. „Au redus la două zile de la simptome la izolare”.
Totodată, testele și costurile aferente au fost suportate de guvern.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.