„Nu ne consultă nici un medic și nu știu ce pastile mi se administrează”: Mărturiile unei femei din Soroca, care ar fi infectată cu COVID-19  (VIDEO)

„Nu ne consultă nici un medic și nu știu ce pastile mi se administrează”: Mărturiile unei femei din Soroca, care ar fi infectată cu COVID-19 (VIDEO)

O femeie din Soroca care ar fi infectată cu noul tip de coronavirus acuză personalul medical de neglijență. Totul după ce s-ar fi infectat, spune ea, chiar de la medicii din spitalul unde era internată pentru o operație chirurgicală și ulterior i s-a permis să meargă acasă. Femeia spune că odată testată pozitiv la COVID-19 a fost din nou internată în spital, de această dată, în secția pentru bolnavii de tuberculoză. Potrivit ei, comportamentul personalului medical nu este unul potrivit. Aceasta susține că i s-au administrat pastile, după care s-a simțit rău. Femeia se plânge că niciun doctor nu o curează nici pe ea și nici pe colega sa de cameră. Deocamdată autoritățile nu au oferit niciun comentariu pe acest caz. 

„Dar după ce am fost transferați într-un alt spital comportamentul personalului medical s-a schimbat. Pe noi nimeni nu ne întreabă nimic. După ce am început a administra pastilele pentru tratament mie și colegei de cameră ni s-a făcut rău. Invocăm aceste simptome către asistentele medicale, le spunem că ne este rău în speranța că ele raportează aceste lucruri la medic. Am tras concluzia că pe noi nu ne curează nici un medic, noi nu știm care este medicul responasabil pentru noi, nimeni nu ne spune ce preparate medicamentoase primim. Asistenta medicală ne-a dat pastilele, dar a zis că nu știe ce sunt aceste pastile și cum se cheamă” susține femeia.

Publicitate

„Eu sunt o pacientă testată pozitiv la COVID-19 datorită faputului că autoritățile au ascuns că în spital erau medici infectați cu coronavirus. Fiind internată pentru o intervenție chirurgicală, m-am infectat în spital. M-au externat acasă și asta este greșeala. Șefa de spital ne-a permis să plecăm acasă, iar eu socot asta o crimă că s-a permis crearea acestui focar care este acum în Soroca. Eu am mers acasă și mi-am pus în pericol copii, iar soțul s-a infectat”, povestește femeia.

Potrivit pacientei, rezultatul testului la coronavirus i s-a comunicat după câteva zile de la colectarea probelor.

„Aveam febră, după câteva zile a dispărut și m-am gândit că a fost de la operație. După aceea, mi-a dispărut gustul și mirosul, iar soțul avea febră. Am decis să anunțăm medicul de familie, care a chemat ambulanța și am fost internați la spitalul de boli contagioase, unde ni s-a luat testul la COVID-19, pe 1 aprilie. Nu știu din ce cauză, dar rezultatele nu au venit în câteva ore așa cum afirmă ministra, dar au venit tocmai pe 4 aprilie”, mai spune femeia din Soroca.

Totodată, femeia susține că nici condițiile din spital nu corespund cu prețul unei zile de tratament.

„Condițiile din spital sunt clar de 2.225 de lei. În spital nu avem nici o picătură de apă caldă. Suntem de șaze zile aici”, spune aceasta.

AGORA menționează că astăzi, 5 aprilie, în Sorca au fost confirmate 12 cazuri noi de coronavirus, bilanțul ridicându-se la 126 de cazuri. La 3 aprilie curent a fost anunțat decesul unui medic din Soroca.

Astăzi, în Republica Moldova au fost anunțate alte 112 cazuri noi de coronavirus. Astfel, bilanțul total al infectărilor urcă la 864 de cazuri.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal