„Nu ne consultă nici un medic și nu știu ce pastile mi se administrează”: Mărturiile unei femei din Soroca, care ar fi infectată cu COVID-19 (VIDEO)

„Nu ne consultă nici un medic și nu știu ce pastile mi se administrează”: Mărturiile unei femei din Soroca, care ar fi infectată cu COVID-19  (VIDEO)
Foto: Captură Video

O femeie din Soroca care ar fi infectată cu noul tip de coronavirus acuză personalul medical de neglijență. Totul după ce s-ar fi infectat, spune ea, chiar de la medicii din spitalul unde era internată pentru o operație chirurgicală și ulterior i s-a permis să meargă acasă. Femeia spune că odată testată pozitiv la COVID-19 a fost din nou internată în spital, de această dată, în secția pentru bolnavii de tuberculoză. Potrivit ei, comportamentul personalului medical nu este unul potrivit. Aceasta susține că i s-au administrat pastile, după care s-a simțit rău. Femeia se plânge că niciun doctor nu o curează nici pe ea și nici pe colega sa de cameră. Deocamdată autoritățile nu au oferit niciun comentariu pe acest caz. 

„Dar după ce am fost transferați într-un alt spital comportamentul personalului medical s-a schimbat. Pe noi nimeni nu ne întreabă nimic. După ce am început a administra pastilele pentru tratament mie și colegei de cameră ni s-a făcut rău. Invocăm aceste simptome către asistentele medicale, le spunem că ne este rău în speranța că ele raportează aceste lucruri la medic. Am tras concluzia că pe noi nu ne curează nici un medic, noi nu știm care este medicul responasabil pentru noi, nimeni nu ne spune ce preparate medicamentoase primim. Asistenta medicală ne-a dat pastilele, dar a zis că nu știe ce sunt aceste pastile  și cum se cheamă” susține femeia. 

„Eu sunt o pacientă testată pozitiv la COVID-19 datorită faputului că autoritățile au ascuns că în spital erau medici infectați cu coronavirus. Fiind internată pentru o intervenție chirurgicală, m-am infectat în spital. M-au externat acasă și asta este greșeala. Șefa de spital ne-a permis să plecăm acasă, iar eu socot asta o crimă că s-a permis crearea acestui focar care este acum în Soroca. Eu am mers acasă și mi-am pus în pericol copii, iar soțul s-a infectat”, povestește femeia. 

Potrivit pacientei, rezultatul testului la coronavirus i s-a comunicat după câteva zile de la colectarea probelor.

„Aveam febră, după câteva zile a dispărut și m-am gândit că a fost de la operație. După aceea, mi-a dispărut gustul și mirosul, iar soțul avea febră. Am decis să anunțăm medicul de familie, care a chemat ambulanța și am fost internați la spitalul de boli contagioase, unde ni s-a luat testul la COVID-19, pe 1 aprilie. Nu știu din ce cauză, dar rezultatele nu au venit în câteva ore așa cum afirmă ministra, dar au venit tocmai pe 4 aprilie”, mai spune femeia din Soroca.

Totodată, femeia susține că nici condițiile din spital nu corespund cu prețul unei zile de tratament.

„Condițiile din spital sunt clar de 2.225 de lei.  În spital nu avem nici o picătură de apă caldă. Suntem de șaze zile aici”, spune aceasta. 

AGORA menționează că astăzi, 5 aprilie, în Sorca au fost confirmate 12 cazuri noi de coronavirus, bilanțul ridicându-se la 126 de cazuri. La 3 aprilie curent a fost anunțat decesul unui medic din Soroca. 

Astăzi, în Republica Moldova au fost anunțate alte 112 cazuri noi de coronavirus. Astfel, bilanțul total al infectărilor urcă la 864 de cazuri.

Vezi și aceste știri
112 cazuri noi de coronavirus în Republica Moldova: Bilanțul urcă la 864

112 cazuri noi de coronavirus în Republica Moldova: Bilanțul urcă la 864

Coronavirus: 80 de persoane sunt în stare gravă, iar nouă sunt conectate la respirație artificială

Coronavirus: 80 de persoane sunt în stare gravă, iar nouă sunt conectate la respirație artificială

Coronavirus: 25 de cadre medicale, testate pozitiv

Coronavirus: 25 de cadre medicale, testate pozitiv

Advertoriale
Premieră pentru o corporație cu afaceri în Moldova. Kaufland anunță aderarea la inițiativa ONU pentru sustenabilitate corporativă

Premieră pentru o corporație cu afaceri în Moldova. Kaufland anunță aderarea la inițiativa ONU pentru sustenabilitate corporativă

Start aplicațiilor pentru ediția de toamnă a unui nou program de Internship la Endava

Start aplicațiilor pentru ediția de toamnă a unui nou program de Internship la Endava

 Casa de avocatură Vernon | David anunță promovarea a doi parteneri noi în Republica Moldova

Casa de avocatură Vernon | David anunță promovarea a doi parteneri noi în Republica Moldova

DONEAZĂ
Descarcă aplicația AGORA
EMISIUNI
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Explicăm legea ONG-urilor și de ce discuțiile despre ea sunt asemeni unor dezbateri cu adepții „cipizării”
  Podcastul „Bilet în Parlament”: Explicăm legea ONG-urilor și de ce discuțiile despre ea sunt asemeni unor dezbateri cu adepții „cipizării”
 • Marius Solcan - Business la 23 ani, investitorul din avion, cocktail barul Marlene | NOTA DE PLATĂ (VIDEO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Vrei să pleci (din partid), dar nu mă, nu mă iei. Cum își justificau transfugii migrările
 • Radu Lazăr - Endava, succesul în carieră, atitudinea față de crize, provocări și oportunități în IT, management | NOTA DE PLATĂ
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Ne uităm peste gard la vecini, sau ce fac alte state în lupta cu COVID-19
ȘTIRI DE PE EA.MD
 • Cele 5 tipuri de pofte și cum poți potoli foamea excesivă
 • Gătim alături de Klumea. Mazurca de la Coteala „Mai Dulce” cu Diana Obrijanu (Video)
Cele mai populare
 • 1
  Se planifică lansarea programului „Prima Casă 6”. Beneficiarii vor fi angajații Ministerului de Interne, Ministerului Apărării, SPPS, SIS, CNA, ANP
 • 2
  Pacienții din Spania, care se vindecă de coronavirus, sunt duși pe litoralul mării (GALERIE FOTO)
 • 3
  NO COMMENT! Cum arată Piața Centrală după câteva zile de la redeschidere (VIDEO)
 • 4
  Mai mulți bani pentru copiii cu cetățenie română. Parlamentul de la București a decis să dubleze alocațiile
Autentificare
Creează cont