NO COMMENT: Moldovenii din diasporă intră în țară pe jos (VIDEO)

NO COMMENT: Moldovenii din diasporă intră în țară pe jos (VIDEO)

Zeci de moldoveni care se întorc din diasporă, în perioada pandemiei, intră în țară pe jos. Jurnaliștii AGORA au realizat o serie de imagini video de la punctul de trecere Sculeni. Ofițera de presă de la Poliția de Frontieră ne-a confirmat că aceasta este procedura de intrare în țară pentru cei care vin cu avionul până la Aeroportul de la Iași. Potrivit martorilor oculari, de la Iași până la Sculeni, oamenii au fost escortați de un echipaj special.

„Deja de câteva zile mulți conaționali vin acasă în așa mod. Desi Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni este cu statut rutier și internațional, la o înțelegere cu partea română se permite de traversat pe jos acest punct de trecere. Polițiștii de frontieră conform procedurilor, le măsoară temperatura, le cer să completeze fișele epidemiologice si cele două declarații în care își asumă autoizolarea pentru 14 zile și obligația ca timp de 72 de ore să achite polița de asigurare. Dacă nu prezintă simptome ale infecției și nici temperatură ridicată le este permisă intrarea în țară. În cazul în care oameniiprezintă febră, este anunțat Serviciul de Urgență 112”, a declarat Raisa Novițchi.

Din imaginile video se poate vedea că cei mai mulți dintre călători sunt așteptați de rude și se îndreaptă spre localitățile de reședință cu mașini personale.

Publicitate

Ofițera de presă de la Poliția de Frontieră a precizat că oamenii nu agrează ideea de a se îndrepta spre casă cu autocarele:

„A fost un caz când noi, din inițiativă proprie am contractat un autocar pentru conaționali, dar din păcate nimeni nu a dorit să meargă cu acesta, fiind așteptați de rude si de asta ne-am limitat strict la competențele noastre de asigurarea trecerii Frontierei de stat”.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 20 528 traversări, dintre care un număr mai mare – 14 235 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 832 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 977 traversări persoane, dintre care 1 093 treceri la frontiera moldo-română, 696 treceri la frontiera cu Ucraina și 188 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal