Fostul președinte al Consiliului de administrație al Băncii de Economii a confirmat că a contracta, prin intermediul companiilor sale, mai multe credite de la Banca Socială, dar susține că acestea au fost deja stinse. 

„Confirm că eu și companiile mele Dufremol, Air Classica, Nobil Air, dar și companiile partenere cum este Moldclassica International au contractat credite de la BancaSocială. Toate aceste credite au fost rambursate în termen și astăzi nu am nicio datorie față de Banca Socială”, a declarat Shor.

Businessmanul a mai adăugat că i-a oferit sprijin financiar lui Dodon în campania electoralădin 2011.

„Dragă Igor Nicolaevici, noi ne cunoaștem foarte bine. Gând eram apropiați sufletește și împărtășeam aceleași viziuni noi aveam același planuri de viitor. Asta a fost la începutul carierei dvs politice. Atunci ne întâlneam foarte des. Chiar mi-ați cerut ajutorul pe care vi l-am oferit. A fost înainte de alegerile locale din 2011. Eram foarte apropiați atunci. V-am sprijinit, inclusiv financiar, pentru a vă putea desfășura campania electorală. Am petrecut împreună la nunta mea și la zilele mele de naștere. Astăzi, însă, informațiile pe care le difuzați și pe care susțineți că nu le-ați verificat dar le prezentați ca fapte reale, mă întristează”, a mai adăugat Ilan Shor.

În replică, președintele PSRM, Igor Dodon, susține că nu a primit nicio finanțare din partea omului de afaceri. 

„Relațiile personale din 2010-2011 nu justifică tăcerea despre furtul de miliarde din sistemul bancar. Așa că eu nu îmi schimb poziția - banii au fost furați de Shor cu suportul celor de la guvernare. Referitor la finanțare - poate a finanțat PCRM, nu știu, eu de la el finanțare nu am primit”, a scris Igor Dodon.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!