Usatîi se declară gata să achite zborul charter care va aduce echipament medical din China

Usatîi se declară gata să achite zborul charter care va aduce echipament medical din China

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, afirmă că vrea să achite din buzunarul său zborul charter care va aduce echipament medical și consumabile din China în R. Moldova, scrie Esp.md. Pentru asta ar fi necesară suma de peste 200.000 de euro, bani pe care Usatîi i-ar avea de când și-a vândut Rolls Royce-ul. 

Primarul a spus într-un live că a discut cu agenții economici care fac exporturi din China și a înțeles ce echipament e necesar acum țării noastre. Usatîi crede că e vorba de aparate de ventilare, viziere și costume de protecție, iar măștile ar fi mai ieftin de produs în R. Moldova.

Renato Usatîi a spus că va închiria din banii săi un charter pentru a aduce de la Beijing la Chișinău echipamente medicale de care au nevoie medicii. „E un Boeing 737-800 care poate transporta până la 100 de cubi de marfă esențială. Asta costă cam 210.000 de euro. Înțeleg că plătind acest avion acum din banii mei, eu voi salva mii de medici din R. Moldova și oameni simpli. Înțeleg că e scump, dar mă adresez tuturor agenților economici: eu ofer acest avion, vă spun numărul meu - 068-08-44-00. Eu știu că aveți tone de marfă blocată, alegeți ce e mai necesar și aduceți echipamentele în Moldova. Trebuie să cerem comisiei de la Chișinău ca marfa să fie fără TVA”, a spus primarul de Bălți.

Usatîi a spus că banii necesari pentru închirierea avionului au apărut după ce și-a vândut Rolls Royce-ul.

Într-un final, edilul Bălțiului a spus că bănuiește că autoritățile centrale nu vor permite avionului său să aterizeze pe Aeroportul Chișinău.

Amintim că pe 30 martie Igor Dodon a anunțat că țara noastră ar putea cumpăra, în scurt timp, 100.000 de teste din China, care ar urma să fie aduse cu o cursă charter. „Suntem în contact cu conducerea de vârf a Republicii Populare Chineze ca lotul să fie livrat în timp util. Suntem gata să organizăm o cursă charter pentru a aduce testele”, a punctat Dodon. Ulterior, într-o emisiune televizată, șeful statului a afirmat că „ne trebuie un avion mare, care poate lua 40-50 de tone”. „Am luat legătura cu atoritățile din Federația Rusă, ne trebuie un „IL – 76”, pentru a lua tot lotul. Nu e vorba doar de teste, dar și măști, ecrane etc. Acum finalizăm negocierile privind închirierea unui avion cargo, care ar putea veni în timp rapid la Chișinău”, scria Ziarul Național.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal