„Doar împreună vom învinge”. Lista antreprenorilor, care s-au înrolat în lupta cu pandemia

„Doar împreună vom învinge”. Lista antreprenorilor, care s-au înrolat în lupta cu pandemia

Mai mult ca niciodată, antreprenorii din R. Moldova s-au mobilizat pentru o cauză nobilă - lupta cu pandemia de coronavirus. AGORA vine cu o listă actualizată a agenților economici care au făcut donații, pentru susținerea sistemului medical, dar și familiilor care au nevoie de ajutor în această perioadă. 

LINELLA

Lanțul de magazine LINELLA se alătură mai multor acțiuni de suport din întreaga țară, pentru lupta cu pandemia, iar valoarea totală a donațiilor se ridică la 1,5 milioane lei. „Trecem cu toţii printr-o perioadă dificilă pe care o putem traversa doar împreună, cu solidaritate şi empatie pentru cei din jur. Noi, ca retailer, avem un rol important şi o mare responsabilitate, prin urmare, personalul din magazine depun zilnic eforturi pentru ca fiecare client să îşi facă cumpărăturile într-un mod sigur, având în vedere condiţiile actuale. În continuare, siguranța e cea mai importantă și acționăm conform unui plan de măsuri pe care le-am pus deja în aplicare”, a menționat Vasile Dragan, fondator „Moldretail Group” S.R.L - rețeaua de magazine LINELLA.

Moldcell

În semn de recunoștință, compania Moldcell a decis să ofere drept ajutor în luna aprilie 300 minute naționale și 5 GB trafic Internet suplimentar la abonament. Moldcell a ajuns la un acord privind livrarea, în calitate de donație din partea familiei Moldcell, a 10 dispozitive de ventilație pulmonară, care vor fi repartizate între Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Spitalul Clinic din Bălți.

Iar pentru ca timpul petrecut în spitalul de triaj din CIE Moldexpo să treacă mai rapid, Moldcell le oferă pacienților gratuit wi-fi de mare viteză. În semn de recunoștință pentru conștientizare și responsabilitate, locuitorilor țării le oferă pentru luna aprilie 10 GB trafic mobil gratuit pentru a utiliza cele mai bune servicii video: YouTube, Netflix, Rutube și Amazon Prime.

Tuturor profesorilor, abonați Moldcell, care au nevoie de trafic Internet suplimentar pentru a desfășura lecții online, Moldcell le oferă 50 GB trafic internet. Iar pentru 500 de copii care nu au posibilitatea să studieze online, Moldcell acordă 15 000 GB lunar pe întreaga perioadă de carantină.

Kaufland Moldova

În contextul situației generate de pandemia COVID-19, Kaufland își continuă acțiunile de implicare și ajutor pentru comunitatea în care își desfășoară activitatea. În cadrul campaniei „Ajut. Îmi pasă”, Kaufland a oferit carduri de cumpărături, în valoare de 300 000 MDL (peste 10 tone de alimente) pentru produse de primă necesitate, care vor fi direcționate către bătrâni, persoane cu dizabilități, precum și pentru persoanele social vulnerabile, care sunt în responsabilitatea Direcției Asistență Socială și Sănătate din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău.

Publicitate

La fel, zilele acestea, conducerea Kaufland Moldova a hotărât să plătească în avans cu trei luni taxe de peste 5 milioane de lei la bugetul statului și bugetele locale, pentru a sprijini eforturile de echilibrare a economiei în această perioadă. „Acum este important ca fiecare dintre noi să dea dovadă de solidaritate, înțelegere și implicare”, au menționat reprezentanții companiei.

Anterior, Kaufland Moldova s-a alăturat Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în efortul pe care îl depun în gestionarea situației epidemiologice legate de infecția cu Coronavirusul de tip nou și a donat 5.000 de teste pentru depistarea infecției. Precizăm că această acțiune este un suport suplimentar la donațiile anterioare de peste 2.000.000 de lei oferite instituțiilor naționale și municipale în lupta cu COVID-19.

Farmacia Familiei și DitaEstFarm

Farmacia Familiei și Dita EstFarm au donat 50.000 de mii de măști de unică folosință instituțiilor care se află în prima linie de luptă împotriva infecției cu noul tip de coronavirus, și anume Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Inspectoratului General al Poliției și Primăriei Municipiului Chișinău.

„Situaţia generată de COVID-19 trebuie să constituie un catalizator care să unească întreaga societate şi să-i mobilizeze pe oameni la fapte bune. Cred că în acest moment este nevoie de solidaritate și responsabilitate. Doar împreună vom putea depăși această perioadă”, a declarat directorul Farmacia Familiei Oleg Teterea.

Balkan Pharmaceuticals

După ce și-a exprimat grija pentru cei care stau la straja țării, echipa Balkan Pharmaceuticals vine cu alte două donații de câte 500 de litri de soluție dezinfectantă spitalelor de la noi - principalele centre de luptă împotriva coronavirusului. Producătorul farmaceutic își exprimă recunoștința pentru abnegația de care dau dovadă angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească în lupta cu COVID-19 în Republica Moldova.

Newton House

Compania a oferit mașini de spălat rufe, costume chirurgicale, măști de protecție și dezinfectanți, care au fost livrate către patru spitale din capitală.

„Pentru că ne pasă, nu am putut rămâne indiferenți față de situația epidemiologică din țară și am decis să ne implicăm. Din primele zile discutăm cu reprezentanții administrației spitalelor care se află pe prima linie în lupta cu virusul COVID-19. Urmărim eroii timpurilor noastre, care rămân în continuare neechipați, neajutați și surprinși, cu adevărat, de o epidemie de proporții. În acest sens, am hotărât să venim cu o contribuție pentru personalul medical care, în aceste momente, se dedică totalmente pentru a salva vieți omenești”, a declarat Zinaida Dumbrava, Director de Vânzări Newton House.

Visapina Impex SRL

Compania Visapina Impex SRL a donat 220 de borcane de miere naturală, către două instituții medicale din R. Moldova. Mai exact, 120 borcane către Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, 100 de borcane către Spitalul Ministerului Sănătății. „Stimați medici, vă mulțumim că aveți grijă de noi în aceste vremuri grele”, se arată în mesajul companiei.

Volta

Compania VOLTA a donat 50.000 lei în fondul Primăriei Chișinău, pentru combaterea COVID-19. „În acest context vrem să aducem mulțumiri medicilor și celor care luptă în aceste clipe în condiții destul de grele în combaterea epidemiei de COVID-19.Împreună vom învinge!”, menționează reprezentanții companiei.

Sebo

Fiind o companie ce face parte dintr-un grup internațional, SEBO și-a propus să redirecționeze strategia sa spre clienți și nu doar. Printre primele acțiuni, a fost decizia de a opri calculul penalităților, ce va dura până la 30 aprilie. Totodată, compania a contribuit cu un suport, pentru Spitalul de Boli Infecțioase pentru copii, cu echipament necesar, în lupta cu pandemia. Și au decis să nu se oprească aici. Au hotărât să vină cu acțiuni concrete în susținerea cadrelor medicale din Republica Moldova, care luptă cu virusul COVID-19. Special pentru aceasta, a fost creat un fond de rezervare adițională, din contul companiei, în sumă de 5 000 000 de lei. Din contul dat, va fi casată datoria persoanelor, care activează în unele din instituțiile medicale și au credite/împrumuturi active la compania SEBO, contractate până la 01.04.20.

StarNet

StarNet a construit în 24 de ore rețeaua IT a spitalului de la Moldexpo. Compania a investit sute de mii de lei într-un proiect destinat să ajute sistemul medical și a construit în timp record întreaga rețea locală de fibră optică a centrului de triere COVID-19. Conform unui comunicat de pe site-ul companiei, timp de 24 de ore, 30 de ingineri au construit de la zero infrastructura de telecomunicații a spitalului de campanie de la Moldexpo și au interconectat toate echipamentele și sistemele digitale ale acestui centru. Menționăm că anterior, compania a mai oferit Wi-Fi gratuit Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii din Chișinău și a livrat 500 de kg de mere și apă potabilă oamenilor bravi de la Spitalul Republican.

Chateau Vartely Winery

Reprezentanții vinăriei au livrat direct la ușa a 80 de familii social vulnerabile pachete cu produse alimentare și produse igienico-sanitare de primă necesitate În acest context, compania îndeamnă oamenii să respecte regimul autorităților și să stea acasă, dar și să acorde o atenție sporită igienei si sănătății familiei și a celor apropiați.

Farmacia Orient

Farmacia Oient a donat 600 teste, procurate în Germania, pentru diagnosticarea COVID-19. Acestea au fost oferite Agenției pentru Sănătate Publică. „Ne exprimăm respectul față de autoritățile publice și toți participanții la lupta împotriva pandemiei”, și-au exprimat susținerea reprezentanții companiei.

Metro Cash & Carry Moldova

Metro Cash & Carry Moldova a donat 1.000.000 de lei pentru susținerea sistemului medical în lupta cu noul coronavirus. Prin această contribuție, compania s-a alăturat inițiativei autorităților de a colecta fonduri în combaterea epidemiei cu COVID-19. „Pentru că responsabilitatea și solidaritatea ne pot ajuta să trecem mai ușor prin criză, continuăm să susținem apelurile la efort comun și ne mobilizăm continuu pentru a oferi suport societății”, se arată în mesajul agentului economic. În același timp, împreună cu The Moldova Project și grupul de voluntari „Împreună împotriva COVID-19” compania a donat produse de igienă și produse alimentare pentru familiile social vulnerabile. În colaborare cu European Business Association Moldova , în cadrul campaniei de colectare de fonduri lansată de ABE și CCF/ HHC Moldova, a fost oferit echipament medical, necesar Institutului de Medicină Urgentă, iar medicii de la Spitalul Clinic din Bălți au primit produse alimentare și de igienă.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

AGORA amintește că Primăria Chișinău a deschis un cont bancar pentru contribuțiile cetățenilor în lupta cu COVID-19. Sursele financiare pot fi donat atât de persoanele fizice, cât și de cele juridice, informează municipalitatea. Potrivit autorității locale, în ultima perioadă, locuitorii capitalei dau dovadă de solidaridate și inițiative de a contribui în măsura posibilităților pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, în capitală.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal