Prima persoană infectată cu COVID-19 în R. Moldova: Încă nu mă simt prea bine, mai am niște dureri, medicul mi-a prescris antibiotice

Prima persoană infectată cu COVID-19 în R. Moldova: Încă nu mă simt prea bine, mai am niște dureri, medicul mi-a prescris antibiotice

Prima persoană diagnosticată cu COVID-19 în R. Moldova, femeia care pe 7 martie a venit cu o cursă Milano-Chișinău, a oferit câteva declarații scurte la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Vindecată pe 21 martie, femeia spune că încă mai are dureri, urmează un tratament și mulțumește medicilor de la Spitalul Clinic Republican. Totodată, fosta pacientă afirmă că „nu este adevărat ce s-a spus la televizor” despre ea, în special ce ar fi declarat președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu.

A doua zi după ce femeia a fost internată, pe 8 martie, premierul Ion Chicu o acuza de „iresponsabilitate totală”. „Doamna a pus în pericol mai multe persoane”, spunea premierul. Mai târziu, președintele Igor Dodon a dezvăluit și numele și prenumele pacientei.

După mai multe critici, fiul femeii a contactat presa și a povestit că mama sa ar fi fost forțată să vină înapoi în țară, întrucât familia la care lucra în Italia i-ar fi refuzat serviciile.

„Nimic din ce s-a spus la televizor nu e adevărat. Mai ales domnul Dodon și domnul Chicu. Au spus că am două cetățenii! Eu eram plecată cu pașaport biometric. Fiica doamnei la care am lucrat m-a dus la un hotel. Acesta însă trebuia să lucreze doar două zile, iar luni să se închidă pentru că nu avea clienți. Am fost nevoită să-mi iau bilet și să vin acasă ca să mă lecuiesc la mine în țară. Medicii din Italia mi-au spus că am pneumonie și că trebuie să stau la pat”, a declarat femeia în cadrul unei intervenții telefonice la „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Publicitate

Pacienta a fost testată de două ori la sfârșitul tratamentului. Pe 21 martie, Ministerul Sănătății anunța că ambele teste au arătat rezultat negativ, iar femeia rămânea internată din alte motive.

„Încă nu mă simt prea bine, mai am niște dureri. Am fost la medicul de familie, mi-a prescris antibiotice și a zis că o să-mi treacă”, a povestit ea la TV.

Totodată, femeia a ținut să le mulțumească medicilor de la Spitalul Clinic Republican, unde fusese internată.

„La mulțumesc din tot sufletul. Dacă nu erau ei, poate azi eram în altă parte”, a mai spus ea.

Miercuri seara, în Republica Moldova au fost confirmate alte 118 cazuri noi de coronavirus. Astfel, bilanțul a ajuns la 1.174 de cazuri.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal