„Ajută un producător mic să crească voinic” sau cum putem susținem producătorii mici de vinuri în perioada crizei

„Ajută un producător mic să crească voinic” sau cum putem susținem producătorii mici de vinuri în perioada crizei

De circa o lună ne-am pomenit blocați în case, dar nu și în posibilități. Nu mai ieșim la evenimente sau la un pahar de vin cu prietenii. Și totuși trăim vremuri unice. Vremuri când ne aducem aminte ce înseamnă să punem umărul pentru celălalt, să ne susținem și să trecem împreună de greutăți. Un pahar de vin ne poate ține de urât, iar astfel putem susține un mic producător să treacă de criză.

Suntem blocați în casele noastre, dar nu și în ambiția de a reuși, nu și în libertatea de a visa. Trebuie doar să schimbăm perspectiva. Cu această idee a pornit un grup de inițiativă care își propune să ajute producătorii mici de vinuri să supraviețuiască în această perioadă de criză. #VinulMeu este denumirea campaniei lansate de Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova, împreună cu grupul de inițiativă „Susținem afacerile locale”, prin care producătorii și consumatorii se solidarizează pentru o cauză unică.

De ce Micii Producători de Vinuri?

Publicitate

Dificultățile se fac tot mai mult resimțite, afectând întreaga comunitate vitivinicolă. Producătorii mici de vinuri sunt cei mai vulnerabili. Ei sunt singuri pe scena crizei, în „teatrul unui actor”: nu au nici suficiente resurse umane, nici financiare ca să facă față crizei. Regimul de izolare, lipsa de pe rafturile magazinelor mari, anularea evenimentelor de promovare și închiderea localurilor sunt doar câteva dintre problemele cu impact major asupra vânzărilor. Acum, mai mult ca oricând, producătorii mici au nevoie de sprijinul nostru.

„Sunt vremuri grele pentru noi acum. Dar ieșim zi de zi în vie, o îngrijim, îmbuteliem vinurile produse cu dăruire. Toate le facem pentru consumatorul care, prin vinurile noastre, descoperă stiluri noi, tradiții de vinificare și colțuri de rai din regiunile Moldovei. Dar optimismul nostru se risipește de la o zi la alta. Am investit toate veniturile familiei în vie și cramă, pentru a produce un vin de calitate, dar nu mai știm dacă vom reuși să recuperăm ceva”, spune Ion Luca, mic producător de vinuri.

Autor:

#VinulMeu este Vinul Tău

„Vinurile din Moldova sunt o mândrie pentru țară și pentru fiecare dintre membrii comunității care își propune să susțină vinificatorii și, în special, vinurile artizanale, ale vinificatorilor mici. În spatele fiecărei sticle de vin, pe care ei v-o pot aduce până în prag, se ascunde o poveste întreagă și foarte multă muncă”, spune Iulian Bercu, membru al acestui grup de inițiativă. „Ne-am propus să arătăm eroii și istoriile acestora printr-o serie de filmulețe, unice în felul său, care îi vor ajuta pe micii producători să ajungă mai rapid la inima fiecărui amator de vinuri”, a mai spus Iulian Bercu.

Autor:

La inițiativă s-au alăturat zeci de iubitori ai vinului, persoane publice, dar și afaceri din retail, care se ambiționează, în timp de criză să schimbe paradigma, să stimuleze micile crame să nu abandoneze proiectele demarate. „Prin această solidarizare, devenim parte a experiențelor acestor mici afaceri, deci într-un fel, aceste crame devin proiectele noastre, ale comunității. Reușita lor va fi victoria noastră, iar dispariția lor va fi nereușita noastră”, a explicat Diana Boico, un alt lider al inițiativei.

Cum te poți implica și tu?

Alătură-te inițiativei #VinulMeu aici și află din prima sursă cine sunt producătorii mici, care sunt vinurile lor și descoperă-le povestea. Mai mult de atât, vei avea acces la evenimente online, degustări, seri culturale. Pe #VinulMeu ne vom da întâlnire pentru un pahar de vorbă și o rază de optimism.

Cumpără online. Vei avea acces la toate platformele unde poți comanda acasă vinuri, vei afla primul despre ofertele de Paște și promoții. Ce frumos ar fi să susții un producător local de sărbători. Acum e momentul oportun să ne solidarizăm și să ciocnim, nu doar ouă roșii ci și un pahar de vin autohton. Parteneri ai campaniei sunt platformele de vânzări online care livrează în raza orașului Chișinău și îți aduc vinul direct la ușă.

Adoptă un vin. Ești specialist social media sau marketing? Ești fotograf, operator sau creativ? Poți crea un parteneriat cu un producător mic de vin ca să-l ajuți să crească mare. Această criză ne afectează pe toți, și acum mai mult ca oricând, se vor crea relații și parteneriate de încredere. Adoptă un vin acum, și oferă-i expertiza ta, ca, mai apoi, acest proiect să te recomande ca specialist.

Putem să îi susținem de acasă pe micii producători de vinuri, în timp ce ei au grijă de roada pentru viitor.

Implicarea ta poate avea un impact extraordinar!

Mai multe informații despre campanie găsești aici.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal