Cel mai important aspect al întregii ecuaţii este că o versiune de Windows piratată non-genuine, îşi va păstra statutul de produs non-genuine chiar şi după upgrade-ul la Windows 10. Nu veţi primi subit gratuit o licenţă originală pentru noul sistem de operare, ca şi cum aţi achiziţionat-o contra cost. Este foarte probabil să vă loviţi şi de câte o restricţie, precum cea de mai sus, dar acest aspect nu a fost făcut public.

,,Ne-am angajat în permanenţă să fim siguri că ai noştri clienţi au parte de cea mai bună experienţă posibilă cu Windows. Cu Windows 10, deşi PC-urile non-Genuine vor putea fi capabile de un upgrade la Windows 10, respectivul upgrade nu v-a schimba starea licenţei. Windows non-Genuine nu este publicat de Microsoft. Nu este licenţiat în mod corect şi nu este suportat de Microsoft sau un partener de încredere. Dacă un dispozitiv este considerat non-genuine sau licenţiat greşit înainte de upgrade, aparatul va continua să fie considerat non-genuine sau licenţiat cu probleme după upgrade. În conformitate cu afirmaţiile unor experţi din industrie, utilizarea de software piratat, inclusiv Windows non-Genuine, poate rezulta într-un risc sporit de malware, fraudă (furt de identitate, furt de cărţi de credit, etc), expunere publică a informaţiilor private şi un risc mai ridicat de performanţă slabă sau funcţionare greşită a anumitor funcţii.”

Cu alte cuvinte, nu este ca şi cum Microsoft vă invită subit să rulaţi o versiune piratată a sistemului de operare pentru a primi o licenţă complet legală de Windows 10 prin upgrade. Există câteva limitări pe care nu le ştim încă, iar compania americană continuă să descurajeze într-un mod agresiv utilizarea unui sistem de operare nelicenţiat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!