Echipa AGORA îți spune de ce aplaudă, în fiecare duminică, pentru medici. Care este motivația ta de a ieși la balcon?

Echipa AGORA îți spune de ce aplaudă, în fiecare duminică, pentru medici. Care este motivația ta de a ieși la balcon?

Imprevizibilitate, anxietate și neîncredere. Sunt doar câteva dintre cuvintele care ar descrie vremurile ce le trăim cu toții. Totuși, există o categorie de oameni care, zilnic, provoacă moartea la duel și reușesc să iasă învingători din această luptă. Este vorba despre cei care se războiesc din prima linie cu epidemia de COVID-19. Acum câteva săptămâni te-am îndemnat să dai curs evenimentului #aplaudămeroii, să ieși la geam, în curtea casei sau la balcon și să oferi un tribut metaforic medicilor din Moldova - câte un rând de aplauze.

Probabil mulți au fost cei care și-au pus întrebarea: de ce aș face asta? Ce voi schimba în acest mod? Are rost?

Are.

Publicitate

Noi, cei de la AGORA suntem convinși că atunci când faci mai mult decât nimic - deja faci ceva. În calitate de cetățeni ai acestei țări nu putem să le majorăm salariile doctorilor. Deși am vrea. Nu putem să le creăm condiții mai bune de muncă. Deși ne-ar plăcea. Nu putem să le protejăm familiile. Deși ar fi bine.

Ce putem face pentru medici?

Le putem aminti că nu sunt singuri în lupta asta contra timp care se dă, literalmente, pe viață și pe moarte. Le putem da încrederea că le suntem alături, că le vedem eforturile, că le apreciem devotamentul și că îi susținem. În modul în care ne permit circumstanțele vremurilor pe care le trăim.

De aceea, împreună cu fetele de la Ea.md, rămânem consecvenți și te îndemnăm să ieși și în această duminică la geam, în curte sau la balcoane și să-i aplauzi pe ei, cei care sunt adevărații eroi ai vremurilor noastre.

Mai mult, suntem siguri că așa cum noi avem argumentele proprii pentru a face acest mic gest de solidaritate, respect și admirație, și tu - cititorul nostru, ai motive pentru a ne susține în acest demers.

Spune-ne de ce aplauzi eroii

Te rugăm să te gândești la un medic care ți-a schimbat viața, un doctor care a ajutat unul dintre membrii familiei tale într-un moment dificil sau un medic care ți-a zâmbit atunci când îți era greu. Cu gândul la el, participă la flash-mob și aplaudă. Nu te costă nimic, dar gestul tău poate descreți una dintre frunțile obosite care chiar în aceste clipe schimbă un destin.

...

Imortalizează momentul, urcă-l pe rețelele de socializare și dă-ne și nouă de știre, folosind hashtag-urile #IzolațiDarUniți și #AplaudămEroii.

Inițiativa #izolațidaruniți #aplaudămeroii aparține echipei AGORA și Ea.md și a fost creată în semn de respect pentru cadrele medicale atât din Republica Moldova, cât și din întreaga lume, care zile și nopți la rând luptă pentru a salva viețile oamenilor infectați cu coronavirus.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal