Medicamentele și mărfurile de primă necesitate pentru sistemul medical ar putea fi preluate de companiile aeriene cargo

Medicamentele și mărfurile de primă necesitate pentru sistemul medical ar putea fi preluate de companiile aeriene cargo

Medicamentele și mărfurile de primă necesitate pentru sistemul medical, ar putea fi preluate de companiile aeriene cargo. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții unui grup de companii aeriene cargo din Republica Moldova. Printre subiectele discuției se numără identificarea soluțiilor pentru constrângerile și problemele transportatorilor aerieni cargo în condițiile de cerere sporită pentru aceste servicii, dar și a restricțiilor de circulație impuse la nivel internațional din cauza pandemiei.

În cadrul unei video-conferințe, operatorii s-au adresat cu solicitarea ca Ministerul Economiei și Infrastructurii, de comun cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene să le acorde suport în obținerea autorizațiilor necesare pentru efectuarea zborurilor din China spre statele europene, Federația Rusă și SUA.

În context, companiile aeriene au spus că ar putea prelua o parte din încărcături, în special cu medicamente și mărfuri de primă necesitate din China spre aeroportul Otopeni sau Kiev, cu ulterioara transportare în Republica Moldova pe cale terestră.

Publicitate

Potrivit ministrului Economiei, deoarece registrul Aerian al Republicii Moldova găzduiește un număr important de aeronave și elicoptere cargo, care au fost implicate în multiple acțiuni de asigurare a unor procese logistice complexe, transportatorii aerieni cargo vor reuși să vină cu soluții eficiente.

De asemenea, oficialul a încurajat operatorii aerieni să se solidarieze cu acțiunile întregii societății și să identifice cele mai bune soluții logistice pentru asigurarea transportării produselor și echipamentelor medicale din China spre Republica Moldova, conform solicitărilor Ministerului Sănătății.

În prezent, în Registrul Aerian al Republicii Moldova sunt înregistrate 6 aeronave de tip Boeing 747 Cargo și o aeronavă de tip Airbus 300 cargo, cu o capacitate de transportare a mărfurilor la distanțe lungi de la 40 – 110 tone. Cel mai mare transportator cargo este compania aeriană din Republica Moldova, Aero Trans Cargo, care dispune de 4 nave Boeing 747.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal