De ce mor mai puţini oameni de COVID 19 în Germania în ciuda numărului mare de îmbolnăviri?

De ce mor mai puţini oameni de COVID 19 în Germania în ciuda numărului mare de îmbolnăviri?

În timp ce numărul cazurilor de COVID 19 creşte şi la fel şi numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa, probabil te întrebi ce se întâmplă în Germania. De ce? Pentru că la 127.854 de persoane îmbolnăvite rata de mortalitate este de  2%, adică 3.022 de morţi, în timp ce în Italia rata de mortalitate este de 13%, iar în Spania este de 10%, scrie Mediafax.

Cei de la Financial Times au făcut o analiză care ar putea să îţi răspundă la întrebare. Pe scurt, numărul mare de paturi în spitale şi cel de paturi de terapie intensivă din Germania, testarea masivă şi izolarae celor bolnavi ar putea fi cheia.

Germania, o ţară cu o populaţie de 83 de milioane de oameni, avea la începutul crizei generate de COVID 19, 28.000 de paturi de terapie intensivă, mai multe decât ţările vecine. A ajuns la 40.000 de paturi de anestezie și terapie intensivă, în aceste zile, „un mare avantaj în această criză”, a declarat Uwe Janssens, şeful Asociaţiei Interdisciplinare Germane de Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă, susţine Financial Times.

Publicitate

În Germania există 1.400 de spitale, în total 497.000 de paturi de spital pentru îngrijiri generale şi acute: în schimb, Marea Britanie are 101.255, cu 44% mai puţine decât a avut în 1988. Un studiu realizat de Fundaţia Bertelsmann anul trecut a recomandat ca numărul de spitale din Germania să fie redus la mai mult decât jumătate, adică la mai puţin de 600, dar totuşi acest număr mare de spitale răspândite pe tot teritoriul ţării pare să fi un mare avantaj în lupta cu noul coronavirus. Numărul mare de teste realizate în Germania a ajutat în gestionarea crizei. În prezent se fac peste 100.000 de teste pe zi, mult peste ceea ce fac ţările vecine.

O altă măsură luată de Germania a fost să comande 10.000 de ventilatoare în luna martie, pe lângă cele 20.000 de mii pe care le avea deja.

Potrivit Financial Timesc, „un sondaj recent realizat de OCDE a constatat că, înainte de criză, Germania avea 33,9 paturi de terapie intensivă la 100.000 de persoane, comparativ cu 9,7 în Spania şi 8,6 în Italia”. Specialiştii din domeniul sănătăţii susţin că „utilizarea pe scară largă a testelor din primele etape ale epidemiei, care le-a acoperit pe toate persoanele cu simptome uşoare, a permis autorităţilor să carantineze persoanele infectate şi să izoleze şi să monitorizeze toţi cei cu care au intrat în contact”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal