Antreprenorii nu renunță: O nouă săptămână a fost marcată de donații pentru sistemul medical

Antreprenorii nu renunță: O nouă săptămână a fost marcată de donații pentru sistemul medical

Încă o săptămână a fost marcată de donații venite din partea agenților economici. Mai mulți antreprenori au oferit spitalelor din Republica Moldova fie consumabile, fie echipamente medicale și de protecție. Vedeți mai jos o bună parte din donațiile realizate în perioada 13-17 aprilie.

Echipamente medicale în valoare de aproape 362 de mii de lei au ajuns, luni, la „Spitalul Clinic Municipal nr. 1”. Acestea fac parte dintr-o donație din partea distribuitorului de energie electrică „Premier Energy Distribution”. Lotul de echipamente include patru monitoare „Medical Compact 7”, un electrocardiograf cu trei canale MAC 600, cu interpretare, dar și două pompe pentru infuzie S300.

Marți, Mobiasbanca – OTP Group a anunțat că va sprijini sectorul medical, donând Spitalului Clinic Republican două laringoscoape-video de ultimă generație, produse în Germania. La fel, a oferit 500 de seturi cu echipamente de protecție. Contribuția totală a băncii este de 600 de mii de lei.

Publicitate

În aceeași zi, pe 14 aprilie, Kaufland Moldova a decis să continue eforturile de solidarizare și ajutor pentru cei care sunt în prima linie de luptă cu noul coronavirus. Astfel, a susținut Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu o donație în valoare 1,07 milioane de lei. Din suportul financiar oferit, au fost achiziționate o parte din echipamentele medicale și consumabilele necesare pentru Centrul COVID-19 din Chișinău. Ulterior, compania a donat autorităților municipale un lot de 5.000 de teste pentru depistarea coronavirusului, în valoare de 400 de mii de lei.

În această săptămână, cu o donație a venit și compania „Inamstro”, care s-a angajat să ofere dezinfectanți, mașini de spălat rufe și echipamente de protecție pentru patru spitale din capitală, precum și mese calde, timp de o lună, pentru angajații Laboratorului virusologic.

În ajunul sărbătorilor de Paşti, compania de producere a mezelurilor „Rogob” a venit cu o nouă donație pentru cadrele medicale care luptă cu epidemia din țara noastră. Mai exact, a donat 150 de pachete cu produsele sale şi carduri de fidelitate personalului Spitalului de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”.

Un alt producător de mezeluri – „Meat House” - a donat seturi alimentare pentru angajații Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă, celor de la Spitalul Republican și de la Spitalul Raional Hîncești.

Și asta nu este tot. În cadrul campaniei „Împreună pentru voi”, Fundația Soros-Moldova a transmis mănuși, măști și soluții dezinfectante pentru Poliția Republicii Moldova și Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova.

Trebuie menționat și faptul că, în această perioadă dificilă, echipa Iute Credit Moldova și Misiunea Socială „Diaconia” au dat start campaniei #Bunicilor_stați_acasă! Mai exact, și-au propus să asigure vârstnicii cu produse alimentare, de igienă și articole sanitare.

Totodată, în această săptămână, cele 36 de structuri teritoriale de asistență socială din toată țara au recepționat un prim lot de măşti şi dezinfectanţi în valoare de 23.500 de dolari. Produsele au fost donate de UN Women și Guvernul Suediei, pentru a ajuta personalul din prima linie care oferă servicii victimelor violenței în familie și categoriilor vulnerabile ale populației să-și continue activitatea.

Iar Poliția de Frontieră a primit un lot de echipamente de protecție individuală din partea Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM). Donația conține 1.500 de viziere și 1,2 tone de antiseptic.

Amintim că, pe 17 martie, Ministerul Finanțelor a lansat o campanie de colectare a fondurilor sub formă de donații pentru combaterea coronavirusului. Au fost deschise trei conturi – în lei, euro și dolari americani.

Concomitent, Primăria Chișinău a anunțat deschiderea unui cont pentru doritorii de a contribui la depășirea acestei crize.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal