Statul ar putea investi în dezvoltarea procesului de educație on-line și instruirea digitală a cadrelor didactice. Reforma Învățământului în Moldova a fost discutată, în cadrul unei ședințe online, de premierul Ion Chicu și responsabilii de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
Printre subiectele discutate se numără și evaluarea eficienței și calității educației profesionale și universitare, precum și a sectorului de cercetare.
Potrivit autorităților, restricțiile impuse în cadrul procesului de administrare a situației epidemiologice au accentuat necesitatea de a investi în dezvoltarea procesului de educație on-line și instruirea digitală a cadrelor didactice.
De asemenea, a fost discutată necesitatea organizării unui program compensatoriu pentru a putea învăța cei aproximativ 18 mii de copii care nu au avut posibilități tehnice să urmeze lecțiile on-line în perioada sistării procesului educațional pe durata epidemiei.
AGORA amintește că din data de 11 martie toate grădinițele și școlile din țară au fost închise, după ce au fost confirmate mai multe cazuri de coronavirus pe teritoriul țării noastre.
Dascălii au fost încurajați să predea temele online. Astfel, elevii și studenții din Moldova au început să penduleze între însărcinările pe care trebuie să le îndeplinească online și o groază de timp liber care a apărut odată cu lipsa responsabilităților de la școală
Vezi și aceste știri

Școlile ar putea fi închise până după Paștele Blajinilor. Dodon: Ca să nu pierdem această lună începem învățământul online

Ce avem pentru acasă? Cum arată viața elevilor și a părinților după ce pandemia a mutat școala - acasă

Ministrul Educației: Se exclude varianta online pentru susținerea BAC-ului. Elevii vor trece pretestările acasă
Advertoriale

Ești în căutarea unei locuințe? Află care sunt avantajele și dezavantajele unei case în chirie

Impactul bruxismului asupra organismului și a vietii unui pacient. Cum pot fi remediate consecințele acestuia printr-un tratament stomatologic la Smile Dent Team
