Un grup de consilieri municipali spun că au găsit zeci de milioane de lei în bugetul capitalei pentru a-i redirecționa sistemului de sănătate

Un grup de consilieri municipali spun că au găsit zeci de milioane de lei în bugetul capitalei pentru a-i redirecționa sistemului de sănătate

Reconstrucția havuzurilor, a veceurilor publice și construcția sistemului irigare din grădina Catedralei nu reprezintă probleme prioritare ale capitalei, iar banii alocați pentru desfășurarea lucrărilor trebuie să fie redirecționați pentru sistemul de sănătate. Declarația a fost făcută de consiliera liberală, Veronica Herța, în cadrul unui briefing de presă. Herța, alături de consilieri din Platforma Da și PAS vor solicita Consiliului Municipal realocarea a aproximativ 80 de milioane de lei pentru instituțiile medicale din capitală.

„Grupul de consilieri a identificat suma de 84 de milioane de lei care urmează să fie direcționată către domeniul sănătății. Pentru asigurarea cu medicamente de protecție – 40 milioane, pentru susținerea lucrătorilor din sistemul medical -33 milioane. Alocarea surselor pentru acoperirea datoriile instituțiilor medicale – cca 10 milioane de lei. Astfel, reparațiile care urmează să fie făcută în instituțiile medicale să rămână la suma aprobată în buget – suma de 50 de milioane”, a spus Veronica Herța.

Fostă șefă de la Direcția Finanței a ținut să precizeze și care sunt sursele din care au fost identificați banii:

Publicitate

„Micșorarea alocațiilor pentru transport cu 11,5 milioane, pentru salubrizarea în sezonul rece, micșorarea alocațiilor pentru două categorii de obiective. Considerăm că în prezent nu este prioritară nici reconstrucția havuzului din scuarul Miron Costin, nici construcția havuzului din parcul La Izvor, nici construcția sistemului de irigare din grădina Catedralei, nici modernizarea și construirea veceurilor publice”.

Jurnaliștii AGORA au încercat să afle ce părere are primarul capitalei, Ion Ceban, despre posibilitatea de redistribuire a fondurilor, dar deocamdată nu am primit nicio reacție.

La începutul lunii aprilie, Ceban dădea de înțeles că municipalitatea nu renunță, deocamdată, la construcția unui havuz de 4,2 milioane de lei în parcul „La Izvor”. Primarul a spus că autoritățile dispun de banii necesari pentru asigurarea sistemului de sănătate cu cele necesare. Totuși, edilul a menționat că licitația poate fi oprită în orice moment, dacă acest lucru va fi necesar.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal