Reacția oficială a companiei, care exportă costume de protecție în Polonia. Vezi cum arată acestea (FOTO)

Reacția oficială a companiei, care exportă costume de protecție în Polonia. Vezi cum arată acestea (FOTO)

Compania din Bălți care produce, iar apoi exportează costume de protecție în Polonia a venit cu o declarație oficială la solicitarea Ziarului de Gardă. Agentul economic menționează că produsele exportate în Polonia sunt „nemedicale și nesterile”.

Declarația oficială a companiei din Bălți

„Compania „Miso Textile” fondată în 2010, a fost specializată în fabricarea huselor pentru mobilă moale și până în anul 2018 a reprezentat unul dintre cei mai mari exportatori de produse textile din țară, având peste 600 de angajați la începutul anului 2019. Fabrica își desfășoară activitatea în orașul Bălți din Republica Moldova. În prezent, compania își relansează activitatea în baza unor contracte încheiate cu mai mulți clienți, inclusiv de peste hotarele țării, având în continuare disponibilitatea de a recepționa noi comenzi pentru fabricarea produselor textile de diferite tipuri și complexitate.

La începutul anului 2020, compania a identificat un client din exterior care dorește să procure costume de protecție, universale, de unica folosință (ne-medicinale și ne-sterile)”.

Publicitate

În prezent, compania „Miso Textile” își relansează activitatea în baza unor contracte încheiate cu mai mulți clienți. Condițiile unuia dintre aceștia prevăd ca noi să importăm materia primă de la sursele indicate de ei, să producem combinezoane și să le exportăm înapoi. Combinezoanele nu sunt sterile, adică medicale, ci de uz general, de unică folosință. În acest caz materia primă a fost importată conform solicitării clientului. Ținem să menționăm că suntem în continuare deschiși și disponibili de a oferi servicii de coasere a echipamentelor necesare și pentru Republica Moldova, dispunând de capacitatea necesară de muncă și capacități tehnice pentru producerea acestora de o calitate conformă. În prezent suntem orientați spre executarea obligațiilor contractuale la care ne-am angajat, pentru a le putea oferi un venit stabil muncitorilor în aceasta situație de criză, și tindem să creștem capacitatea fabricii și recomandăm persoanelor ne- angajate în câmpul muncii să aplice la o poziție disponibilă în cadrul companiei MISO Textile. Totodată, ținând cont de necesitățile Republicii Moldova în lupta cu COVID-19, până la finele săptămânii curente (până pe data de 19 aprilie 2020), compania va dona primul lot de costume de protecție în număr de 1000 de bucăți, instituțiilor recomandate de autorități.

Andrian Țeruș, director executiv „Miso Textile” SRL

Autor:

...

Amintim că la 14 aprilie, un lot de echipamente de protecție au fost livrate din R. Moldova în Polonia. Potrivit autorităților, acesta ar fi un export pentru care statul nu aplică interdicții.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal