La serviciu, în pijama: Ce i-a făcut pe oamenii dintr-o echipă media să-și schimbe uniforma

La serviciu, în pijama: Ce i-a făcut pe oamenii dintr-o echipă media să-și schimbe uniforma

Cum ar fi să te prezinți la serviciu în...pijama? Ei bine, oamenii din echipa Interakt Media așa au început ziua de lucru azi. Și pentru asta au avut tocmai două motive: lucru în biroul de acasă care s-a suprapus cu Ziua Internațională a acestei ținute la locul de muncă.

Putem doar intui că așa arată o bună parte din „birourile” improvizate din locuințele noastre, acolo unde am rămas să muncim la distanță pe timp de epidemie. Cu miros de cafea dimineața, ședințe online, copii cu sute de nevoi ce nu așteaptă amânare și pentru confort - „dress code-ul” care deseori este pijamaua.

...

Publicitate

„Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge să lucrez în pijama, pentru că nu îmi place să stau mult timp în casă. Însă, uite că am fost nevoită să țin piept acestei provocări, iar știrile mă prind așa - nemachiată și doar în pijama.

...

Felicia și-a divizat garderoba. Mai nou, și-a ales „pijamă pentru serviciu”: „Când te trezești la 8:30 pentru a veni la lucru la 9:00, clar că începi a lucra în pijama. Încerc însă să am pijama pentru somn și pijama pentru lucru. Uneori mi-aș dori să revin la hainele frumoase, dar e drept că în pijama nu se simte câte kilograme ai pus pe tine în carantină”, glumește autoarea podcastului „Bilet în Parlament”.

Ilinca Fiodorov spune că a găsit combinația perfectă pentru lucru acasă. „O schimb uneori pe o haină mai stilată când îmi este dor de ieșiri pe afară, dar acest lucru nu se întâmplă prea des. Munca, o pijama comodă și o cana de cafea au devenit o combinație armonioasă și perfectă, dar asta nu înseamnă că nu tânjesc să mă aranjez în fața oglinzii și să parcurg drumul până la lucru”, zice reportera.

...

Ce-i drept, părerile se împart. Victoria Dumbravă, redactoră-șefă la AGORA, este convinsă că pentru mobilizare și mai multă productivitate în munca de acasă pijamaua trebuie să aibă timpul ei.

„În primele zile de izolare, da, se întâmpla să petrec zile întregi în pijama - cu calculatorul pe brațe, cuibărită în pat sau la masa de lucru, chiar și la bucătărie curățând cartofi sau făcând omletă. Dar după, mi-am schimbat acest „tabiet” care risca să devină o obișnuință. Acum, în fiecare dimineața țin neapărat să îmi schimb ținuta de noapte. Excepție mai poate fi o zi de duminică”, spune Victoria.

...

...

Irina abia așteaptă să sfârșească carantina. Încearcă să le combine și să le reușească pe toate. De un lucru e sigură, după ce se va încheia această perioadă, nu-și va mai dori să lucreze în pijama.

„Știi că deseori ne dorim lucruri, și știi că este expresia ai grijă ce-ți dorești. Pentru mine perioada asta este o mare provocare, un exercițiu de răbdare și cumpătare și o probă pentru capacitatea mea de a fi multi-tasking”, spune autoarea proiectului „Oameni ca tine”.

...

...

...

Nata recunoaște că a venit și anterior la serviciu în așa ținută. „Nu obișnuiesc să lucrez în pijama, dar optez, la fel, pentru haine comode. În schimb, se mai întâmpla să vin în pijama la birou, la lucru… atunci când organizez petrecerile în pijamale a revistei ea.md”, spune coordonatoarea de proiecte și evenimente.

Pe timp de carantină, când unii din noi suntem nevoiți să lucrăm de acasă, avem libera alegere la ținuta pe care o purtăm. Fie că optăm pentru o haină mai lejeră, sau muncim în pijamale calde și comode, rămâne important să ne facem zilele speciale. Toate au un sfârșit și carantină nu este o excepție. Așa că până revenim la birouri în costume și la cravată, nu ezita să profiț de posibilitatea de-ați petrece diminețile în haina preferată, mai ales că azi ai un motiv special - „Ziua Internațională a pijamei la serviciu”. De fapt, cum obișnuești?

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal