
Șeful ANSP atenționează: „Riscăm să mergem la spital cu toxiinfecție alimentară, dar să ieșim de acolo cu COVID-19”
„Riscăm să mergem la spital cu toxiinfecție alimentară, dar să ieșim de acolo cu COVID-19”. Declarația a fost făcută de șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună. Astfel, acesta a atenționat oamenii să fie atenți la alimentele pe care consumă de sărbătorile pascale.
・
„Populația trebuie să fie îngrijorată despre ce mănâncă, cum mănâncă, cum păstrează bucatele pregătite. Mesajele din anii precedenți rămân valabile. Trebuie să pregătim cantități minime de alimente, ca să le consumăm imediat după pregătire, fiindcă, de altfel, va apărea riscul toxiinfecțiilor alimentare. Spitalele sunt pline cu COVID. Riscăm să mergem cu toxiinfecție alimentară, dar să ieșim de acolo cu COVID-19. Să rămânem doar pe segmentul COVID. Este rugămintea noastră, ținând cont de cât de mult este împotmolit sistemul medical”, a declarat Nicolae Furtună în cadrul unui briefing de presă.
Amintim că autoritățile au îndemnat cetățenii să stea acasă de sărbătorile pascale. Slujbele din Noaptea Învierii se vor petrece doar cu prezența reprezentanților bisericii. În localități, preoții vor sfinți bucatele la poarta fiecărei gospodării. Iar cei de la oraș au fost îndemnați să cumpere produse deja sfințite de la combinatul „Franzeluța”.