Aproape 60 de milioane de locuri de muncă din Uniunea Europeană și Regatul Unit sunt amenințate de pandemia de coronavirus, potrivit unui raport al companiei de consultanță McKinsey, scrie digi24.
Astfel, rata șomajului în UE ar putea crește de la aproximativ 6% la mai mult de 11% și va rămâne ridicată ani întregi, dacă efectele bolii nu sunt eliminate rapid.
McKinsey estimează că unul din patru locuri de muncă din întreaga Uniune Europeană și Regatul Unit este expus riscului de reducere a orelor sau a plății, problemelor temporare sau concedierii permanente. Profesiile care nu necesită un contact strâns cu alții, inclusiv contabilii și arhitecții, sunt considerate cu risc scăzut, împreună cu cele care oferă servicii esențiale, cum ar fi poliția.
Aproximativ 55 de milioane de lucrători sunt angajați în profesii cu risc ridicat, inclusiv casiere, bucătari, lucrători în construcții, personal hotelier și actori. Aproximativ 80% din locurile de muncă considerate de risc sunt deținute de persoane care nu au o diplomă universitară.
În cadrul unui scenariu în care Europa nu reușește să limiteze pandemia în termen de trei luni și este forțată să continue măsurile de distanțare socială în perioada verii, rata șomajului UE va atinge 11,2% în 2021 și nu va scădea până în 2024.
Vezi și aceste știri
Advertoriale

Lansarea proiectului „Clean technology innovation programme for SMEs and start-ups in the Republic of Moldova (GCIP Moldova)”

Maib continuă să primească plata pentru serviciile Orange și Moldcell cu 0 lei comision la terminalele de autoservire maib
