Sora pacientei din secția hepatologie a SCR: „Ea era internată de trei săptămâni când a fost diagnosticată cu COVID-19”. UPDATE: Bolnava a decedat

Sora pacientei din secția hepatologie a SCR: „Ea era internată de trei săptămâni când a fost diagnosticată cu COVID-19”. UPDATE: Bolnava a decedat

După ce la 13 aprilie a fost confirmat un caz de îmbolnăvire a unei paciente din cadrul secției hepatologie a Spitalului Clinic Republican, AGORA a primit un mesaj din partea rudei femeii. Sora pacientei afirmă că aceasta era internată de trei săptămâni în spital când a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Astfel, femeia este convinsă că sora sa s-a fi infectat cu COVID-19 în spital.UPDATE: În după-amiaza zilei de 21 aprilie, ruda pacientei a contactat redacția noastră și a anunțat despre decesul surorii sale. Aceasta era profesoară de istorie.

Sora pacientei susține că femeia se afla de câteva săptămâni în secția hepatologie a Spitalului Republican, fiind internată la 23 martie.

„Am vorbit cu ea serile până în ultima zi când a fost transferată în reanimare. Are de acum o lună în spital, dintre care trei săptămâni în secție de hepatologie”, ne-a comunicat femeia.

Publicitate

Din spusele rudei, inițial pacienta ar fi fost internată cu alți pacienți în salon, fiind plasată separat abia în ultima săptămână. Femeia susține că pacienta i-ar fi comunicat la telefon că în secție este un pacient suspectat la COVID-19. Ulterior, aceasta a simțit slăbiciuni și i-a apărut febra.

„I-au transferat pe toți pacienții în celălalt capăt de secție, la bărbați. Numai atunci a fost singură. Analiza la COVID-19 s-a luat în ultimul moment, când avea febră deja de două săptămâni”, scrie sora pacientei.

Amintim că reprezentanții spitalului, contactați de AGORA, au dat asigurări, la 13 aprilie, că în secție era un număr redus de pacienți și că aceștia erau izolați câte unul în salon. Mai mult, și personalul medical era împărțit pe grupuri în parte care se ocupau de tratamentul fiecărui pacient.

Sora femeii confirmate cu COVID-19 este convinsă că aceasta s-a infectat în spital, așa cum nu ar fi contactat cu persoane din afara instituției. „La 13 aprilie a fost intubată în stare foarte gravă cu pneumonie progresivă. La moment ea este fără cunoștință în secția de reanimare. Cu medicii comunicăm o dată în zi și ne informează despre starea ei, dar șansele sunt rezervate”, spune ruda pacientei.

Amintim că la 13 aprilie a fost confirmată diagnoza la COVID-19 la o pacientă care urma tratament în secția hepatologie a Spitalului Republican. Aceasta după ce au fost testate două persoane suspecte. De asemenea, a fost testat pozitiv la infecție și medicul ce trata pacienta. În cazul lui, s-a recurs la tratamentul la domiciliu.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal